Dit noemen ze bij Ford “stijlvol”

Auteur: , 58 Reacties

Je zou dit busje kunnen omschrijven als praktisch, gebruiksvriendelijk, zuinig, taxibusje, handig, pakezel, modern, ruim, ideale vakantieauto, prijsbewust of multifunctioneel, maar zaken als "fantastisch uiterlijk" en "stijlvol" zou ik toch niet in de mond durven noemen. En toch is dat precies wat ze bij Ford doen.

Stephen Odell (CEO Ford Europa) durft zelfs te zeggen:

“It’s a fantastic-looking people mover – inside and out – and offers outstanding day-to-day, real world practicality as well as being great to drive.”

En in de titel van het persbericht durven ze dit busje zelfs te omschrijven als:

Stylish People Carrier to Attract Personal Use Customer

Begrijp me niet verkeerd, dit soort busjes moeten er zijn, maar om het design van zo’n ding nou op te hemelen. Als Ford verstandig was geweest hadden ze beter wat meer de nadruk kunnen leggen op de veelzijdigheid van de nieuwe Tourneo Custom.

Het is namelijk een busje dat plaats kan bieden aan 8 of 9 personen en leverbaar zal worden met een korte en lange wielbasis. We zagen in Geneve dit busje overigens al als conceptcar en volgende maand zal tijdens de Commercial Vehicle Show in Birmingham de productieversie debuteren die we hier zien.

Onder de motorkap ligt altijd een 2.2 liter Duratorq TDCi dieselmotor die 100, 125 of 155 pk levert. En iets zegt mij dat we dit neusje ook terug gaan zien op de nieuwe Ford Transit die later dit jaar onthuld zal worden (en die ook in de VS verkocht gaat worden).