Donkervoort D8 GTO is langzamer dan gedacht?

Gepost op 07-10-2012 om 23:05 door - 42 Reacties »

Donkervoort D8 GTO - Langzamer dan gedacht?
Boven het persbericht staat heel trots: Donkervoort D8 GTO blijkt nog sneller dan verwacht. Als we echter de cijfers bekijken dan zien we dat de nieuwe D8 GTO langzamer is dan eerder werd opgegeven. Tevens heeft ie ook minder pk’s dan eerder beloofd.

In augustus wist Donkervoort ons vol trots te melden dat de D8 GTO (met 340 pk) in slechts 3,0 seconden van 0 naar 100 km/u kon sprinten. En dat je 6,1 seconden later op 200 km/u zou zitten. In een officieel bericht wat vandaag werd rondgestuurd zien we echter het volgende staan:

Standaard (340 pk)
0-100 km/u: 3,3 sec
0-200 km/u: 9,4 sec
Topsnelheid: 255 km/u

Premium (380 pk)
0-100 km/u: 2,8 sec
0-200 km/u: 8,6 sec
Topsnelheid: 270 km/u

Ook zien we dat de Premium versie nog ‘maar’ 380 pk heeft in plaats van de eerder beloofde 400 pk. Misschien dat Donkervoort erop doelt dat D8 GTO Premium “sneller is dan gedacht”, maar dat kunnen we niet beoordelen aangezien er van die versie nooit specs bekend gemaakt zijn.

Deze prestaties heeft Donkervoort vorige maand vastgesteld toen ze met een D8 GTO zijn gaan testen op de Nardò Ring. En passant wisten ze op het circuit een tijd neer te zetten van 2:29,8.

De tests op Nardò verliepen wel voorspoedig, want Donkervoort was 2 dagen eerder klaar dan oorspronkelijk in de planning stond. Nu de ontwikkeling gereed is moeten ze maar snel beginnen met het bouwen en uitleveren van auto’s.

Voor de mensen die het niet meer weten: Onder de motorkap ligt een 2.5 TFSI vijf-in-lijn van Audi. Je weet wel de motor uit de RS3 en TT RS.

42 reacties  toon alle reacties
Ach, die paar tienden van seconden en pk’s meer of minder zal de meeste kopers een worst wezen. Dat er een geile turbo-five in ligt is belangrijker!
Wat een onzin bericht. Die 100-200 klopt exact en die 0-100 vrijwel. Daarnaast zijn de tijden sowieso bizar, al helemaal van de premium. Om dit mooie Nederlandse product met dit zeik stukje (en dito titel) even af te serveren vanwege 0.2 sec vind ik telegraaf-journalistiek. Bah..
@norge: Zo’n soort opmerking had ik wel weer verwacht van jou Rob…. Lekker positief altijd over VAG-producten. Je haat moet wel diep zitten om heel Nederland bij elke gelegenheid weer te laten weten hoe je over VAG denkt. Maar nu weet iedereen het wel denk ik, dus je missie is geslaagd en dan kun je nu met een gerust hart afscheid nemen van autoblog. Wellicht willen ze in Noorwegen nog wel 1000x horen hoe slecht je VW, Audi enz vindt. Succes..

OT: supergave auto die Donkervoort, was er vroeger al helemaal fan van. En trouwens wat een ontzettend goede en gave motor ligt daarin….:).
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!