Dronken Belgische R8-rijder rijdt door na zwaar ongeval [updated]

Auteur: , 101 Reacties

We hebben deze tof ogende Audi R8 met Gulf-livery al vaak op autojunk voorbij zien komen. Het is de enige in zijn soort in België, maar momenteel staat hij op een politiedepot. Dit heeft er alles mee te maken dat zijn 21-jarige eigenaar er iemand mee in de vernieling reed en er daarna vandoor ging.

Benjamin D.C. komt uit een vrij welgesteld gezin, zo lijkt het. Als cadeautje van papa kreeg de knaap een Audi R8 V8, voorzien van gepersonaliseerd kenteken en een leuke Gulf-kleurstelling. Een beetje overdreven voor een cadeautje misschien, maar vooruit, als hij er maar plezier mee beleeft.

Afgelopen maandagnacht ging het echter goed mis voor deze Benjamin uit Bornem: hij was met een paar Duvels op gaan rijden, crashte hard achterin een Seat Ibiza, en liet de 50-jarige bestuurster vervolgens zwaargewond aan haar lot over. En dan ben je een ontzettende klootviool met 0 verantwoordelijkheidsgevoel en 0 scrupules.

Na het doorrijden verstopte hij de auto, belde hij zijn ouders wakker en verzon hij een of ander indianenverhaal over een carjacking. Na het informeren van de politie hield dit verhaal natuurlijk maar heel kort stand, waardoor hij zich gelukkig vandaag voor de politierechter voor zijn daden moet verantwoorden.

Seat Ibiza crash - Foto: Hendrik De Rycke

Dat het hard ging bewijst bovenstaande foto van de Ibiza, gemaakt door Hendrik de Rycke. We hopen het allerbeste voor de bestuurster, en dat haar aanrijder maar flink lang met een knagend schuldgevoel mag rondlopen.

Met dank aan David voor de tip!

Gecrashte R8

UPDATE 19-05 – Beelden van de kapotte R8, de schade is miniem als je naar de Seat kijkt. Een nieuwsitem over het ongeval vind je op autojunk. Dank voor de tip, Wim!

Update 2: 16-06 – Meneer rijdt tegenwoordig rond in een Porsche 911 Speedster