Duivels dilemma: Skylines in de crusher of de bak in

Auteur: , 104 Reacties

Wat zou jij doen? 2 Nissan R33 Skylines die je jarenlang hebt opgeknapt vermorzeld zien worden, of zelf een tijdje brommen? Dit is het dilemma van een Amerikaan, die de Sylines zonder typegoedkeuring aanbood. De wet kwam er achter, en legt hem nu het vuur aan de schenen.

De R33 is in de VS nog nooit officieel verkocht, en heeft dus geen goedkeuring. Justin Beno (klinkt als Bieber) voerde ze in en knapte ze volledig op, om ze daarna op eBay te koop aan te bieden. Zijn advertentie werd gezien door een medewerker van het Department of Transportation, die zo laag was zichzelf als potentiƫle koper te melden.

Beno stelde voor de auto via een andere staat op kenteken te zetten, wat hem op de aanklacht ‘poging tot fraude’ kwam te staan. De wet is de wet, en het buigen van de regeltjes wordt niet gewaardeerd.

En dus kreeg Beno de keuze: de twee auto’s laten vernietigen (misschien zelfs terwijl hij moet toekijken, we weten niet hoe sadistisch de aanklager is) of de gevangenis in. Hij koos maar voor het eerste en ziet zo 100k dollar verdampen. Overigens heeft hij geprobeerd ze op elke mogelijke manier heel te houden, hij bood zelfs aan ze buiten de VS te verkopen en de opbrengsten aan liefdadigheid te geven, maar dat werd niet gewaardeerd. Befehl ist Befehl zullen we maar zeggen.

Dit betekent dat na de 2 Lexii van eerder deze week er binnenkort weer 2 Japanners de crusher in gaan. Zo hou je het peil van Amerikaanse auto’s in je eigen land wel mooi hoog natuurlijk.

Wat het extra erg maakt is dat de auto’s over een paar jaar vanwege hun (dan) oldtimerstatus vrijgesteld zouden zijn van de regeltjes. (bron: Stevens Point Journal, via autoblog.com)