Eerste foto’s Mercedes G63 AMG duiken op

Auteur: , 34 Reacties

De G55 AMG is dood. Leve de G63 AMG!

Eerder deze week trok Mercedes officieel het doek van de opgefriste G-klasse, die het behalve nieuwe LED-lampjes aan de buitenkant toch vooral van zijn interieurwijzigingen moet hebben. Wat ook nieuw is, is een tweetal AMG-varianten. Was de enige G tot nu toe de G55, nu kan de koper kiezen uit een G63 én (als dat nog niet gek genoeg is) een G65.

Mercedes liet ons weten volgende week met een uitgebreid persbericht over de AMG-divisie te komen, maar het internet heeft ze al ingehaald: de eerste foto’s van de G63 staan reeds online.

De specs kenden we al, die had Mercedes in het eerste persbericht verwerkt. De G63 AMG heeft niet de ‘oude’ atmosferische 6,2 liter V8 aan boord, maar beschikt over een 5,5 liter V8 biturbo-motor met een vermogen van 400 kW/544 pk en een koppel van 700 Nm bij 2000-5000 tpm. Tot wat voor prestaties dit leidt verklapt Mercedes nog niet, maar de term ‘altijd vermogen zat’ dekt de lading wel aardig.

De foto’s van de G63, die zich van zijn ‘normale’ broertjes onderscheidt door een grille met het zogenaamde twin-blade-design, rode remklauwen en 20 inch lichtmetalo’s, verschenen online op MB-Passion, en onze collega Ashley van eMercedesBenz was zo aardig ons hier even op attent te maken. Waarvoor dank.