Eerste SRT Viper levert $300.000 op

Auteur: , 46 Reacties

Terwijl het nieuwste speeltje van Chrysler's SRT-tak nog niet eens in productie is, heeft exemplaar #1 al een aardige duit in het zakje opgeleverd. Omgerekend werd er zo'n 240.000 euro neergelegd voor de 649 pk sterke brombeer.

De vijfde generatie van de Viper was één van de hoogtepunten op de Barrett-Jackson-veiling in Orange County, Californië. De marketingpipo’s van SRT dachten dat het wel een mooi gebaar was om de opbrengst te doneren aan een goed doel, en ja, dat was het ook. Vanaf het openingsbod van 20k gingen de cijfers al snel richting de zes nullen, maar het bleef steken op drie dollarton. Absoluut een hoog bedrag, maar bijvoorbeeld een stuk minder dan de eerste Corvette ZR1, die voor $1.000.000 de deur uit ging.

Resumerend: De Viper kreeg opnieuw een atmosferische tiencilinder onder de kap aangemeten, met een inhoud van 8.4 liter, die een stuk lichter is dan zijn voorgangers. Het chassis werd 50% stijver gemaakt en als dat nog niet genoeg vernieuwing is: voor het eerst krijg je zowaar remhulp op de Viper in de vorm van ABS. Verder is het interieur is naar deze eeuw getild en werd de wulpse body uit aluminium en koolstofvezel opgetrokken.

Voor het veilingevenement werd het pre-productiemodel opnieuw afgestoft, en liet zien dat het nog steeds kan rijden & grommen.