Eerste stukje van de nieuwe Renault Clio

Auteur: , 21 Reacties

Gaat het Laurens van den Acker lukken om weer eens een lekkere spannende Renault te ontwerpen? De voortekenen zijn in elk geval goed.

Sinds september 2009 is de Nederlander Laurens van den Acker Vice President of Renault Corporate Design aka hoofdontwerper van het Franse merk, maar hij heeft nog niet echt zijn stempel kunnen drukken op de modellen van Renault. Dat komt vooral omdat het design van modellen vaak al jaren vastligt voordat een model op de markt komt.

De volledig nieuwe Renault Clio die eind dit jaar onthuld zal worden op de autosalon van Parijs zal het eerste nieuwe model van Renault zijn waarbij de hand van Laurens van den Acker duidelijk te zien zal zijn.

Natuurlijk hebben we de afgelopen jaren al de nodige conceptcars gezien die hij ontworpen heeft zoals de DeZir, Captur, R-Space en Frendy.

En de lijnen van de nieuwe Clio die we kunnen ontwaren in deze teaser zien er zeker niet verkeerd uit. Sterker nog, ze komen redelijk overeen met een ‘gelekte’ foto van de Clio die je hieronder kan zien. Het lijkt er dus op dat de nieuwe Renault Clio er inderdaad zo uitgaat zien als de auto hieronder.

Onderhuids zal de nieuwe Clio wat techniek delen met de elektrische Renault Zoe en als de geruchten kloppen komt er ook een 4×4 crossover die op de Captur zou moeten lijken.

Wat ben jij?