Er komt een Audi RS3 Plus, maar niet naar Nederland

Auteur: , 41 Reacties

Audi is druk bezig met nieuwe Plus-pakketten. Nee, dat is geen supermarktspaaractie, maar een optie die je meer LOL-momenten in een RS-model moeten opleveren. Nadat eerder uitlekte dat er een +'je achter de TT-RS zal worden gezet is ons ook ter ore gekomen dat de RS3 meer vermogen en een hogere topsnelheid meekrijgt.

De RS3 is met 340 pk en 450 Nm nou niet bepaald een onderbemeten hatchback. Maar het 2.5-liter vijfcilinderblokje van die Ingolstadtters kan best wat meer vermogen aan. Want als de US-versie van de TT-RS versie al 360 pk levert, waarom dan geen RS3 met ditzelfde vermogen aanbieden?

Welnu, goed en slecht nieuws voor degene die hierop zaten te wachten. Er is een screenshot uitgelekt waarop een Audi RS3 Sportback met 360 pk wordt aangekondigd, geplukt uit het onderdelensysteem van VAG. Inclusief de ‘Plus’-aanduiding. En die gaat er daadwerkelijk komen, zoveel kunnen we inmiddels bevestigen. Maar we hebben ook weten te achterhalen dat dit bommetje niet naar Nederland komt. Duitsland krijgt ‘m sowieso, welke landen dat nog meer zijn is verder onduidelijk.

Audi RS3 Plus (bril opzetten, dan kun je het wel lezen)

De RS3 Sportback Plus krijgt 360 pk en 465 Nm mee. Wat dit met de 0-naar-100 sprinttijd doet is nog niet bekend, maar de acceleratie wordt in ieder geval niet tegengehouden door een begrenzer. Waar de RS3 bij 250 km/u nokt met versnellen zal de RS3 Plus nog even doorstampen. Ook worden Plusjes standaard uitgerust met meer opties, dat zal bij deze variant dan ook het geval zijn. Onder de motorkap is ‘ie te herkennen aan een afdekplaat van carbonfiber.

Of ze ook extra kilo’s van de 1.575 kg die een standaard RS3 weegt zullen schrapen moet nog even blijken, maar vanaf mei 2012 weten we het zeker. Tegen die tijd wordt de auto geïntroduceerd, een maand nadat de TT-RS Plus officieel wordt onthuld. Liefhebbers zullen alleen moeten uitwijken naar onze Oosterburen om er één op de kop te tikken.