Evert Louwman wil Saab kopen?

Auteur: , 20 Reacties

De ontwikkelingen rond Saab weigeren maar om stil te staan. Het laatste nieuwtje: naast een nieuw bod van Youngman en Turkse interesse, werpt nu ook Evert Louwman zich op voor Saab. Rupsje Nooitgeoeg? Nee hoor, het gaat hier niet om Saab op macro-niveau, maar om één (1) potentieel museumstuk: de UrSaab.

De kersverse eigenaar van de Hessing-boedel is natuurlijk zelf slim genoeg om niet aan het dode paard dat Saab heet te gaan trekken, (bovendien moet je daar nog iets kapitaalkrachtiger voor zijn) maar hij heeft wel een goed geouttilleerd museum, en daar zou het allereerste Saab-prototype niet in misstaan. En laat dat nou, samen met 122 andere Saabs, binnenkort geveild gaan worden.

Ursaab

Hoeveel deze auto, die me een beetje doet denken aan die zwarte keverachtige dingetjes in Super Mario, moet opbrengen is moeilijk te zeggen (want: geen vergelijkingsmateriaal), maar de schattingen lopen uiteen tussen de 50.000-100.000 euro.

Daarnaast heeft het Louwman-concern vandaag een nieuwe site geopend mbt de voormalige Hessing-toko. Hierover lees je meer in deze post.