Explosie en brand bij Williams F1 na overwinning

Auteur: , 71 Reacties

Momentje van chaos op het Circuit de Catalunya. Na de brute overwinning van Venezolaan Pastor Maldonado werd het overwinningsfeest van Williams F1 ruw verstoord toen er een explosie plaatsvond in de pitbox. Er zijn verschillende gewonden gemeld.

Op het moment van de explosie waren teamleden van Williams aan het feesten in de pitbox (zo vaak halen ze nou ook weer niet het podium, laat staan de eerste plek). Er ontstond een hevige brand. De oorzaak is nog niet officieel vastgesteld, maar het gonsde vrijwel direct van de geruchten dat de knal te maken had met een KERS-gerelateerde faal aan een F1-wagen.

Elf medewerkers van verschillende teams hadden medische hulp nodig. Eén was er slecht aan toe qua brandwonden en is per helikopter afgevoerd. De 70-jarige teambaas Frank Williams wist veilig te ontkomen.

UPDATE 1: De uitgevallen F1-wagen van Bruno Senna stond op het moment van de explosie in de pitbox.

F1-wagen van Bruno Senna

UPDATE 2: Reserverijder Valtteri Bottas spreekt: “I was there when Frank Williams was giving his speech to everyone. I felt an explosion from behind, somewhere from the fuel area, and everyone ran out quickly.”

UPDATE 3: Winnaar Pastor Maldonado draagt zijn neefje naar buiten na knal & rookontwikkeling in de pitbox.(via @TelegraphSport)

Pastor Maldonado

UPDATE 4: Niet het KERS-systeem van een F1-wagen, maar een brandje bij de brandstofopslag zou de oorzaak van alle ellende zijn geweest, aldus Autosport.com.

Hieronder het verslag van de BBC. Check die technici direct hun brandblus-skills in praktijk brengen.

Fotocredit: @Voxvocis