FAB Design meets SLS AMG Roadster

Auteur: , 20 Reacties

Naast een heftig verbouwde MP4-12C liet FAB Design in Genève ook dit project zien. De opgengeknipte SLS AMG die is omgedoopt tot 'Jetstream'. Zo krijgt de Hamann Hawk toch nog wat concurrentie.

Het gevaarte is lekker over de top getrokken en dus helemaal des FAB Design. Een voorbumper met enorme koelgaten die aansluiten op de spatbordverbreders, enorme zijskirts uit de buitencategorie en ook de achterste spatborden zijn een serieuze slag gegroeid. Hiermee vergeleken is die vleugellamme Hamann zelfs subtiel te noemen. De bilpartij is eveneens kolossaal geworden, met vier RVS-uitlaatpijpen als afmaker. Jup, vrijwel hetzelfde pakketje dat ook om de SLS AMG Coupé werd gevouwen.

De 6.2-liter V8 werd bijna als vanzelfsprekend niet onaangetast gelaten en stompt er nu 615 pk uit terwijl het koppel van 690 Nm een ernstige bedreiging voor de levensduur van de achterbanden vormt. De Zwitserse tuner claimt dat deze kinderverschrikker in 3,6 seconden naar de honderd km/u is te katapulteren. Snel genoeg om geen littekens op je netvlies achter te laten, of zien we dit als een welkome toevoeging aan het Londense c.q. Dubaise straatbeeld?