Fantastische BMW M3 E30 Touring met ACS strepen

Auteur: , 37 Reacties

BMW heeft het altijd moeilijk gehad met 'M Touring' modellen. Tot op heden heeft BMW slechts twee smaakjes in productie gehad: de E34 en E60/61. Een aantal liefhebbers zijn daarom zelf maar aan de slag gegaan. Met een E39 en nu een haast nog smakelijker E30 Touring.

Een van de charmes van een Touring is natuurlijk dat medeweggebruikers de snelheid nog iets minder aan zien komen. De oudere BMW M modellen zijn sowieso redelijke wolven in schaapskleren voor de gemiddelde automobilist. Als je met een 21 jaar oude stationwaggie Porsches 993 Carrera op de bumper hangt en Golfjes 6 GTI eruit rijdt is het schrik-effect nog iets groter.

M touring ombouw projecten zijn dus leuk. De eigenaar van deze E30 maakt het nog iets leuker. Naast de M3 spatborden zien we een evo (?) bumper met extra carbon randjes. Rondom zijn AC Schnitzer strepen aangebracht. Bijna net zo strak als Alpina ze maakt.

Het interieur is zeer netjes maar de techniek maakt deze E30 echt een must have. Voorin een 281 pk zescilinder uit een E36 M3. Het blok heeft een volledige make-over gehad en beschikt ondermeer over (nerdfapvoer) ITB’s. Iedere cilinder heeft zijn eigen gasklep. Zeer vakkundig is er een open luchtfilter afgeschermd van de motorruimte geplaatst. Een limited slip differentieel houdt de achterwielen in het gareel.

Een setje zwarte BBS’jes, strak onderstel en puike remmen maken het plaatje compleet. Deze feest-BMW (ex babe) staat bovendien EBAYte koop. Liefhebbers zijn echter al volledig los gegaan met bieden. Er staat al een bedrag van $45.000,- (€35.000,-) genoteerd.