Ferrari 333SP vs F2003 GA op Laguna Seca [video]

Auteur: , 29 Reacties

Het afgelopen weekend was het weer zo ver: Ferrari organiseerde een van zijn befaamde Racing Days, dit keer niet op Monza, maar op Laguna Seca. Een kans om de XX-en weer uit te laten, maar er was meer!

Als bonus werd ook nog de 333SP, het door Dallara gebouwde lichtgewicht Le Mans-prototype uit mid-jaren ’90 (en mooie inspiratiebron voor Radical), ingezet. Dit lichte, lage scheurmonster, uitgerust met een 4 liter V12, weet wel raad met de bochtjes van het woestijncircuit!

Maar wacht, wat komt daar in zijn spiegels aanzetten? Oh, gewoon Ruben Barichello’s F1-Ferrari uit 2003, de F2003 GA. Met speels gemak manoevreert hij zich langs de brede badonkadonk van de 333SP. Tja, bazen en bovenbazen, ik zei het al eerder.

Hieronder een hete ronde van de F1-Ferrari, en mocht je er nog geen genoeg van hebben, dan is HIER een aardige fotostream van het evenement (met dank aan Axis of Oversteer)

Wat was er allemaal nog meer te zien in de Amerikaanse hitte? Een heleboel 458 Challenges en mannen met grote bekers en kleine bekertjes. Bekijk het hieronder even op je gemak zou ik zeggen: