Ferrari en Alonso kunnen niet tegen hun verlies [updated]

Auteur: , 141 Reacties

Eigenlijk wilden we er geen aandacht aan besteden, maar de tips blijven in toenemende mate binnenstromen over Vettels vermeende illegale inhaalactie afgelopen weekend, waardoor Ferrrrnando Alonso (volgens Fernando Alonso) eigenlijk de F1-kroon 2012 op zijn monobrow verdient. Gaat de uitslag omgegooid worden?

Als je het op pure rijderskwaliteiten net niet redt, dan moet je het maar in de formaliteiten zoeken. Ferrari was er heel dicht bij dit jaar, maar werd op het laatste moment afgetroefd door die vervelende Duitser met zijn energiedrankjesauto. En wanneer je jezelf superieur acht aan alles wat zich om je heen afspeelt, dan moet er wel vals gespeeld zijn, nietwaar?

Inderdaad! Ferrari vond een inhaalactie van Vettel onder een gele vlag-situatie, en daar dient de Duitse wereldkampioen voor aan het kruis gespijkerd te worden. Een geslaagd protest betekent immers dat Alonso, de dikst betaalde coureur van het rijdersveld, zijn derde wereldtitel in de wacht sleept, en Ferrari schijnt een protest ‘te overwegen‘.

De conclusie van de redactie na het bekijken van de (poepsaaie) beelden (korte versie): twee van de drie inhaalacties zijn gewoon volgens de regels, één keer rijdt hij op een recht stuk een auto drie meter voor een groene vlag voorbij, maar die auto gaat overduidelijk van zijn gas, anders is er niet zo’n snelheidsverschil. Heeft er iemand een glas water voor deze storm?

En bovendien: dikke boehoe, accepteer je verlies als een man. George W. Bush kreeg ook een tweede termijn, en als we voor al die keren dat Suarez, Torres, of C. Ronaldo met een mooie fopduik een vrije trap/penalty scoorden het wedstrijdresultaat moeten gaan wijzigen, dan zag het voetballandschap er nu ook heel anders uit. Deal with it, in plaats van dagen achteraf te gaan jammeren.

De laatste keer dat Alonso een wereldtitel bemachtigde was in zijn Renault-tijd, in 2006. Hoewel hij tot de grootste racers op aarde gerekend mag worden, staat hij nu zes jaar op rij droog.

Vettel zelf heeft ook zat vervelende trekjes, in de vorm van heel snel geagiteerd over de boordradio klagen over acties van de concurrentie waarbij echt niets aan de hand is, maar met zijn comeback in de tweede seizoenshelft is hij de verdiende wereldkampioen. Wil Ferrari in 2013 winnen, dan moeten ze maar een betere auto maken. Hun coureur heeft kwaliteiten genoeg, en een loyale knecht die hem een handje kan helpen.

Niet dat we daar volgend jaar wat van kunnen meekrijgen, tenzij we de portemonnee trekken. De F1 verdwijnt namelijk achter de decoder. Aftikken, met oew Mars!

Scuderia Ferrari, deze is voor jullie!

Update: oh snap! Renault F1 deelt nog even een dissa uit richting de boys in Maranello. Moet dat nou zo..?

UPDATE 2 – 13:30Volgens de FIA is een protest van Ferrari bij voorbaat al kansloos:

FIA sources have confirmed to AUTOSPORT that the yellow-flag sector at Interlagos started at the light panel just before Turn 3, at marshal sector 3, and ends about 150m before Turn 4, where a green light panel is displayed.

However, there is a marshal’s post in between these two panels and a green flag was being waved there on that lap.

Under the FIA’s rules for the Brazilian GP, if a green flag is displayed before a green light – as it was in Vettel’s case – it is the first green that counts.