Ferrari en Alonso kunnen niet tegen hun verlies [updated]

Gepost op 29-11-2012 om 8:04 door - 141 Reacties »

Are you gonna cry all night, little crybaby?
Eigenlijk wilden we er geen aandacht aan besteden, maar de tips blijven in toenemende mate binnenstromen over Vettels vermeende illegale inhaalactie afgelopen weekend, waardoor Ferrrrnando Alonso (volgens Fernando Alonso) eigenlijk de F1-kroon 2012 op zijn monobrow verdient. Gaat de uitslag omgegooid worden?

Als je het op pure rijderskwaliteiten net niet redt, dan moet je het maar in de formaliteiten zoeken. Ferrari was er heel dicht bij dit jaar, maar werd op het laatste moment afgetroefd door die vervelende Duitser met zijn energiedrankjesauto. En wanneer je jezelf superieur acht aan alles wat zich om je heen afspeelt, dan moet er wel vals gespeeld zijn, nietwaar?

Inderdaad! Ferrari vond een inhaalactie van Vettel onder een gele vlag-situatie, en daar dient de Duitse wereldkampioen voor aan het kruis gespijkerd te worden. Een geslaagd protest betekent immers dat Alonso, de dikst betaalde coureur van het rijdersveld, zijn derde wereldtitel in de wacht sleept, en Ferrari schijnt een protest ‘te overwegen‘.

De conclusie van de redactie na het bekijken van de (poepsaaie) beelden (korte versie): twee van de drie inhaalacties zijn gewoon volgens de regels, één keer rijdt hij op een recht stuk een auto drie meter voor een groene vlag voorbij, maar die auto gaat overduidelijk van zijn gas, anders is er niet zo’n snelheidsverschil. Heeft er iemand een glas water voor deze storm?

En bovendien: dikke boehoe, accepteer je verlies als een man. George W. Bush kreeg ook een tweede termijn, en als we voor al die keren dat Suarez, Torres, of C. Ronaldo met een mooie fopduik een vrije trap/penalty scoorden het wedstrijdresultaat moeten gaan wijzigen, dan zag het voetballandschap er nu ook heel anders uit. Deal with it, in plaats van dagen achteraf te gaan jammeren.

De laatste keer dat Alonso een wereldtitel bemachtigde was in zijn Renault-tijd, in 2006. Hoewel hij tot de grootste racers op aarde gerekend mag worden, staat hij nu zes jaar op rij droog.

Vettel zelf heeft ook zat vervelende trekjes, in de vorm van heel snel geagiteerd over de boordradio klagen over acties van de concurrentie waarbij echt niets aan de hand is, maar met zijn comeback in de tweede seizoenshelft is hij de verdiende wereldkampioen. Wil Ferrari in 2013 winnen, dan moeten ze maar een betere auto maken. Hun coureur heeft kwaliteiten genoeg, en een loyale knecht die hem een handje kan helpen.

Niet dat we daar volgend jaar wat van kunnen meekrijgen, tenzij we de portemonnee trekken. De F1 verdwijnt namelijk achter de decoder. Aftikken, met oew Mars!

Scuderia Ferrari, deze is voor jullie!

Update: oh snap! Renault F1 deelt nog even een dissa uit richting de boys in Maranello. Moet dat nou zo..?

UPDATE 2 – 13:30Volgens de FIA is een protest van Ferrari bij voorbaat al kansloos:

FIA sources have confirmed to AUTOSPORT that the yellow-flag sector at Interlagos started at the light panel just before Turn 3, at marshal sector 3, and ends about 150m before Turn 4, where a green light panel is displayed.

However, there is a marshal’s post in between these two panels and a green flag was being waved there on that lap.

Under the FIA’s rules for the Brazilian GP, if a green flag is displayed before a green light – as it was in Vettel’s case – it is the first green that counts.

141 reacties  toon alle reacties
@Original_Arnoud: u zit op NUjij? *gniffel*
als vettel onder geel heeft ingehaald dan niet ferrari de schuld geven maar vettel zelf. Dan is er maar 1 fout en dat is vettel en dus heeft hij ook geen recht op de titel. Zo zijn de regels, daar is hij ook mee akkoord gegaan en als je dan een fout maakt niet janken dat je er op afgerekend wordt
@Soulmaster:
inderdaad!
en hoe autoblog hier ferrari afschilderd, zielig jongens, echt zielig
Als Vettel onder geel heeft in gehaald dan is dat toch gewoon wel of niet waar en is de consequentie volgens de regels passend.

Het gaat hier om miljoenen prijzengeld dus ik denk dat de schrijver van dit artikel dit ook zou overwegen…
@CBR600rr:
Prijzengeld.. My ass! Alsof Ferrari dat nodig heeft. Dat is wisselgeld vergeleken met de sponsoropbrengsten.

En F1 fans, en daar is de sport uiteindelijk voor, vermaken van mensen, die willen een race die van start tot finish duurt. Als je achteraf de uitslag nog kan beïnvloeden, wat heeft de race zelf dan nog voor zin? Dan wordt de F1 een kampioenschap voor juristen.
@nickmercedes: nee, daar gaat het artikel nou juist over…
ik vind dit een beetje erg kansloos van Autoblog/Sir Smokalot om Ferrari/Alonso zo neer te zetten, regels zijn regels, als blijkt dat Vettel daadwerkelijk onder geel heeft ingehaald dan moet daar de bijpassende straf toegepast worden, want dan zou Vettel onterecht kampioen zijn, als Vettel niet onder geel heeft ingehaald, dan is hij terecht kampioen, punt uit, heeft niks met naaien e.d. te maken.

nogmaals, kansloos en misselijkmakend hoe Ferrari en Alonso hier neer gezet worden
Ach Alonso moet eens een keertje niet zitten te zeuren.
Denken dat hij het populairste kind van de klas is, terwijl hij dat al jaren niet meer is.
Alonso kan zeker goed rijden, maar dit soort streken zorgen ervoor dat ik een steeds grotere hekel krijg aan die gast. BAH
Net wat beelden gezien via Olav mol’s website. De Toro Rosso, welke door Vettel onder geel wordt ingehaald, gaat van-zijn-gas-af (duidelijk te zien) en dat is dus NIET hetzelfde als inhalen. Als een auto een probleem heeft of om andere redenen niet meer RACE_PACE heeft, dan is inhalen onder geel GEEN illegal move.

Wie de titel verdient, met volgens de regels rijden, die verdient het om te winnen.

Maar de TR gaat van zijn gas af, kan je niks aan doen.

Ik verwacht wel dat die TR opzettelijk van zij gas afgaat (on Vettel door te laten), maar dat maakt niet uit aan de regel: Vettel heeft niks fout gedaan.
Na het bekijken van wat video’s is er te zien dat er al een marshall met een groene vlag wappert, voordat Vettel inhaald en bij het knipperende groen komt.

Zie hier een gifje:

http://s7.directupload.net/images/121128/xq7wq2yp.gif

En een foto, met daarop de vlag:

http://i49.tinypic.com/212bl1c.jpg

Beetje flauw van Ferrari dit. Neem je verlies en zorg voor een snellere auto.
@svdl: Dat niemand tegen die pijlen aan is gereden zeg! Levensgevaarlijk..
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!