Ferrari F70 krijgt biturbo, 4WD, en 1.000 pk

Auteur: , 107 Reacties

Tien jaar na de Enzo komt zijn opvolger steeds dichterbij, en dat het een meesterwerkje gaat worden is wel duidelijk, minder wordt ook niet geaccepteerd van/door Ferrari. Sinds vandaag zijn we weer wat specs rijker.

Vooralsnog gingen we er van uit dat de auto met zijn KERS-systeem een gecombineerd vermogen van 920 pk zou krijgen, maar maak daar maar 1.000 pk van. Juist, een vermogen van 4 cijfers is altijd beter natuurlijk. Het komt voort uit een krachtbron met biturbo, waarvan we aannemen dat het een V12 is (wat de eerste geblazen V12 van Ferrari zou worden). Ferrari presenteerde immers haar nieuwe HY-KERS-systeem gekoppeld aan een twaalfcilinder.

De aandrijving op alle vier de wielen, zoals de FF ook heeft, is met dergelijke vermogens geen slecht idee, hoewel het natuurlijk wel nadelig uitpakt voor het gewicht, dat Ferrari probeert zo laag mogelijk te houden.

De informatie is afkomstig van een klant die de F70 besteld heeft, dus we mogen er van uitgaan dat het een vrij plausibele aanname is. Volgens de geruchten geschiedt de onthulling nog dit jaar. Wij gokken dat dat in kleine kring is, en dat het grote publiek in maart 2013 in Genève met de F70 kennis mag maken.

UPDATE: Verse spyshots uit Maranello. Duidelijker dan dit is de F70 nog niet in beeld geweest. Dank voor de tip, @Directeur.

Ferrari F70 spyshots

Ferrari F70 spyshots