Ferrari-veiling na aardbeving brengt €1,8 mln op

Auteur: , 24 Reacties

Eind mei werd het noorden van Italië opgeschrikt door een reeks aardbevingen, waarbij dodelijke slachtoffers te betreuren waren. Ferrari zette een veiling op touw, ten bate van de nabestaanden, en maakte zojuist bekend 1,8 miljoen euro opgehaald te hebben.

Naast allerhande snuisterijen van de Scuderia F1-coureurs, gingen ook een F1-motorblok uit 2008 en de neus van een F60 (2009) weg, maar het klapstuk was een 750 pk sterke Ferrari 599XX Evo, die voor meer dan 1,4 miljoen aan een Amerikaanse klant werd verkocht.

Een aardige geste van de fabrikant uit Maranello, maar natuurlijk bovenal een mooie gelegenheid om goede PR voor jezelf te genereren. De slachtoffers in Emilia-Romagna zullen in veel gevallen een verzekering gehad hebben, en zo niet, dan is de overheid bij dit soort gebeurtenissen ook nooit te beroerd om bij te springen, dus in de kou zullen ze niet snel staan.

Maar laten we niet te veel afbreuk doen aan dit gebaar van Ferrari’s PR-machine. Een overzicht van de geveilde zaken vind je HIER.