Files met 27 procent afgenomen. Meer asfalt aub

Auteur: , 37 Reacties

Aan veel drukke trajecten mag dan nog volop gesleuteld worden qua snelwegverbreding, wat de nodige oponthoud met zich meebrengt, de totale filezwaarte is mooi weer eens afgenomen dit jaar.

Hiervoor mogen wij een hoedtik uitdelen naar Camiel Eurlings, die in zijn ministerperiode elke week wel ergens met een bats in de handen een wegwerkproject van start liet gaan. Opvolgster Melanie Schultz zet deze lijn van extra asfaltlagen door en wil ook nog eens dat we er harder overheen rijden, in tegenstelling tot de oude partij van Cam.

Enfin, vergeleken met de afgelopen vijf jaar was er in 2011 een daling van 27 procent waarneembaar volgens de rekenmeesters van de ANWB, net klaar met een Nordic Walking-triotest. Vooral in de regio Amsterdam was het merkbaar. Rotterdam ging er gevoelsmatig wellicht niet op vooruit, maar ook daar stonden 8 procent minder files. Extra rij- en spitstroken aanleggen is dus lang zo gek nog niet. Sterker nog, het is nu wel overduidelijk dat meer asfalt garant staat voor minder files.

De douchebags onder de snelwegen waren de A4 tussen Amsterdam en Den Haag en de A50 (Arnhem – Eindhoven), daar nam de filedruk namelijk weer toe. Tot slot nog een filefeitje om te weten: op dinsdagochtend en donderdagavond is het qua spits het drukst.