Gaan BMW en Hyundai samen motoren ontwikkelen?

Auteur: , 51 Reacties

Dit is géén slechte grap. Naar het schijnt heeft de zoon van Hyundai topman Chung Mong-koo zelfs al een ontmoeting gehad met een groepje belangrijke BMW managers in München. Beide concerns zouden samen motoren willen gaan ontwikkelen om op die manier kosten te spreiden.

Voor sommige mensen zal dit “verschrikkelijk” nieuws zijn, maar wat is eigenlijk het probleem? BMW ontwikkelt momenteel al motoren samen met PSA (Peugeot Citroen) en BMW gaat ook al motoren leveren aan Toyota.

Daarnaast werkt Mercedes tegenwoordig nauw samen met Renault en Audi deelt veel van haar techniek met andere “mindere” merken uit het Volkswagen concern. Het is tegenwoordig gewoon zo duur geworden om nieuwe, schone, moderne motorenfamilies te ontwikkelen dat je de R&D kosten over enorm veel motoren moet verdelen.

Als je dan bij de ontwikkeling (deels) kan samenwerken met een andere fabrikant dan ben je toch in staat om met iets nieuws te komen. Uiteraard heeft BMW baas Norbert Reithofer vandaag meteen ontkent dat er iets aan de hand is. Volgens hem zou BMW op dit moment niet op zoek zijn naar andere partners, maar dat soort zaken hebben we vaker gehoord.

Als BMW de ontwikkelingskosten voor een nieuwe motorenfamilie (1 a 2 miljard euro) kan delen met een partner zou dat natuurlijk mooi meegenomen zijn (via: autonews.com)

PS Om alvast in de stemming te komen kan je HIER zien hoe BMW vergelijkt met een Hyundai.