Geen draken voor de Chrysler 300 Ruyi design concept

Auteur: , 32 Reacties

Eindelijk. Een automaker die een speciale China-versie voor de Autoshow van Beijing niet volhangt met drakenspul. Chrysler heeft een 300 verduisterd en hem de naam 'Ruyi' meegegeven.

Deze 300 staat op 22-inch wielen en is voorzien van een aero-kit en een nieuwe, waarschijnlijk eenmalige, grille. De ruiten zijn in lijn met de auto flink wat tinten donkerder gemaakt en van achteren is deze pimpsedan te herkennen aan Chinese tekens in de badge.

Wat normaal glimt aan het exterieur van een 300 is bij deze uitvoering donkerchroom gemaakt. Glimmen is immers niet gangsta en bovendien onhandig als de auto in incognito-modus moet opereren. Onder de kap is alles verder bescheiden gebleven, met een standaard 3.6-liter Pentastar V6 die gekoppeld is aan een achttraps automaat van ZF. ‘Ruyi’ staat trouwens voor “als u wenst”.

De reden voor deze opgekalefaterde 300? Dit is gedaan om wat extra buzz te creĆ«ren rondom het feit dat Chrysler vanaf deze zomer een terugkeer maakt naar de Chinese automarkt met de 300 en de Grand Voyager, auto’s die wij met een Lancia-badge krijgen voorgeschoteld.