Gefacelifte Lexus LS600h voortijdig uitgelekt [updated met gallery]

Auteur: , 54 Reacties

Zoals jullie kunnen zien werkt de 'designer' van ASMA in zijn vrije tijd ook nog steeds bij Lexus. Wat een verschrikkelijk grote muil heeft die LS gekregen zeg!

Eigenlijk wilde Lexus pas op 30 juli hun volledig vernieuwde gefacelifte topmodel onthullen, maar dankzij een lekkende Chinese website hebben we nu al de eerste beelden. De afgelopen weken wilde Lexus ons doen geloven dat er een volledig nieuwe LS onthuld zou worden, maar als we naar deze 2 foto’s kijken dan lijkt het toch meer een ass- en facelift te zijn.

En profil is de LS namelijk identiek aan het model dat al sinds 2006 op de markt is. De lijnen van de deuren en het tankklepje zijn identiek voorzover wij dat kunnen zien. Het zou dus nog kunnen dat we hier voor de gek worden gehouden door een photshoppende Chinees, maar daar lijkt het niet op.

Het zou kunnen dat Lexus deze facelift daadwerkelijk gaat promoten als een “nieuw” model, maar dat zou dan net zo’n farce zijn als de “nieuwe” Passat die enkele jaren geleden werd onthuld. Dat was ook niet veel meer dan een (ingrijpende) facelift.

Onderhuids zou Lexus het nodige hebben fijngeslepen zodat de LS nog minder brandstof verbruikt. Ook zouden er een paar extra pk’s beschikbaar komen en schijnt het zo te zijn dat Lexus wat extra lichtgewicht materiaal heeft toegepast.

Aanstaande maandag hebben we alle details voor jullie!

Lexus LS F-Sport facelift

PS Hieronder nog even een foto van de huidige LS zodat je de verschillen kan zien.

Lexus LS600h - pre-facelift

Update 27-07 – Na de lekken heeft Lexus besloten om zelf ook maar een officiële foto te publiceren. Dit is hem:

Lexus LS600 - officieel

UPDATE2: gallery