Gemballa had de wijdste BMW 6 Serie van allemaal

Auteur: , 32 Reacties

In de jaren tachtig was het tuninglandschap nog redelijk beperkt. De veelvoud aan obscure veredelaars die we anno 2012 kennen was er niet, en wie zijn Porsche danwel BMW wilde laten oppompen kwam al snel uit bij Gemballa. Die wisten wel raad met een BMW M635 CSI.

Naast de opvallende bananificatie van de lakkleur valt natuurlijk op dat er een bodykit omheen zit die typisch des Gemballa is. Iets te brede openingen om de achterwielen- en remmen van koellucht te voorzien en waar je met gemak een paar koffers in kwijt kan. Mocht de achterbak vol liggen met Colombiaanse handelswaar.

In de wielkasten werden 15″ (groter heb je niet nodig, laten we eerlijk wezen) Ronal-velgen gegooid waarvan het hart overeenkomt met de buitenkant. Achteraan is het handelsmerk van Gemballa te zien, waarmee we niet doelen op die foute spoiler, maar een veelvoud aan centraal geplaatste uitlaatpijpjes. Vier stuks.

Binnenin is Uwe () met zijn team zich compleet te buiten gegaan in de 6 Serie E24 met Recaro-zetels, leer, alcantara, gele biesjes, een retegaaf TV-scherm (we hebben het hier over een 30 jaar oude conversie) en een soort stereotoren in het dashboardkastje. Lange armen vereist.

Kosten? Gemballa vroeg het niet malse bedrag van 150.000 Duitse Mark (€90.760) voor deze ombouw. En dan moest je de M635 CSI (€54.456, 3.5 l6, 284 pk) er zelf bijleveren. De afgebeelde versie was nog duurder, en ooit opgekocht door oliedollars in het Midden-Oosten. In 2003 schijnt hij te zijn teruggevonden in Irak bij de tweede Golfoorlog, destijds toebehorend aan één van Saddam’s zoons. Maar of dat waar is…

UPDATE: Het lijkt te kloppen. Negen jaar geleden werd de gehavende Gemballa-bimmer aangetroffen door Amerikaanse soldaten. Hij behoorde toe aan Uday Hussein. Met dank aan Eric voor de foto’s!