Gemballa had de wijdste BMW 6 Serie van allemaal

Gepost op 28-06-2012 om 18:56 door - 32 Reacties »

Yellow swag

In de jaren tachtig was het tuninglandschap nog redelijk beperkt. De veelvoud aan obscure veredelaars die we anno 2012 kennen was er niet, en wie zijn Porsche danwel BMW wilde laten oppompen kwam al snel uit bij Gemballa. Die wisten wel raad met een BMW M635 CSI.

Naast de opvallende bananificatie van de lakkleur valt natuurlijk op dat er een bodykit omheen zit die typisch des Gemballa is. Iets te brede openingen om de achterwielen- en remmen van koellucht te voorzien en waar je met gemak een paar koffers in kwijt kan. Mocht de achterbak vol liggen met Colombiaanse handelswaar.

In de wielkasten werden 15″ (groter heb je niet nodig, laten we eerlijk wezen) Ronal-velgen gegooid waarvan het hart overeenkomt met de buitenkant. Achteraan is het handelsmerk van Gemballa te zien, waarmee we niet doelen op die foute spoiler, maar een veelvoud aan centraal geplaatste uitlaatpijpjes. Vier stuks.

Binnenin is Uwe () met zijn team zich compleet te buiten gegaan in de 6 Serie E24 met Recaro-zetels, leer, alcantara, gele biesjes, een retegaaf TV-scherm (we hebben het hier over een 30 jaar oude conversie) en een soort stereotoren in het dashboardkastje. Lange armen vereist.

Kosten? Gemballa vroeg het niet malse bedrag van 150.000 Duitse Mark (€90.760) voor deze ombouw. En dan moest je de M635 CSI (€54.456, 3.5 l6, 284 pk) er zelf bijleveren. De afgebeelde versie was nog duurder, en ooit opgekocht door oliedollars in het Midden-Oosten. In 2003 schijnt hij te zijn teruggevonden in Irak bij de tweede Golfoorlog, destijds toebehorend aan één van Saddam’s zoons. Maar of dat waar is…

UPDATE: Het lijkt te kloppen. Negen jaar geleden werd de gehavende Gemballa-bimmer aangetroffen door Amerikaanse soldaten. Hij behoorde toe aan Uday Hussein. Met dank aan Eric voor de foto’s!

32 reacties   toon alles
Wat heerlijk fout! Gotta love the 80ties!
Avatar van jackass266
jackass266 via iPhone app
28-06-2012 om 19:05
1
Lol! Und ab geht die post
Ziet er niet uit, maar dat maakt niet ui, wat een bak!
Sorry Ricardo, maar je vergeet Koenig, dit gingen nog wat verder!
@tritone:
ja klopt, eze is nog vrij bescheiden, deze is veel breder:en deze:en deze:

Ik zou hier persoonlijk niet in gezien willen worden. Geef mij maar een orgineel exemplaar uit de USA.
@bsxc2:
een usa? met die lompe bumpers?
Uwe is gestorven als zijn creaties geboren werden: door er gaten in te maken.

thank you, I’ll be here all week (or not)
635CSI Ben er in opgegroeid <3
Ik zoek al tijden een 628 CSI automaat van na 83! Als je er nog eentje hebt, laat maar weten.

Even on-topic: Heerlijk fout, maar dat interieur vind ik gewoon onwijs vet.
Avatar van flipper
flipper via iPad app
29-06-2012 om 7:52
0
@umadbrah: waarom van na ’83?? Juist de eerste serie (tot ’81 geloof ik?) heeft een veel mooier interieur en ook buitenkant nog helemaal zoals het bedoelt was. Later zijn ze ‘m gaan opfrissen met bergen kunstof.
@flipper: die 2e serie is zoveel degelijker en beter, die is op basis van de e28 ipv op basis van de e12, de 3e serie heeft echt veel plastic trouwens
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!