Gemballa Mirage GT nummer 20 is knalgeel

Gepost op 30-12-2012 om 15:15 door - 60 Reacties »

Gemballa Mirage GT geel
Toen Gemballa in 2006 de Mirage GT presenteerde op basis van de Porsche Carrera GT kregen we te horen dat er ‘slechts’ 25 exemplaren gebouwd zouden worden. Inmiddels leven we in 2012 en is nummertje 20 eindelijk gereed. Hij is zo geel als een banaan en leeft in Koeweit.

De man die de Mirage GT bedacht heeft is al een tijdje dood, maar zijn erfenis leeft gelukkig voort. Dit gele exemplaar (nummer 20, chassisnummer 1226) werd vakkundig op de foto gezet door spykerboy, die we ook even aan het woord laten:

Vriend van me nam me uit voor ontbijt met zijn nieuwste speeltje… nadat hij 2 maanden terug zijn normale carrera GT afschreef heeft hij nu een gemballa mirage GT, splinternieuw met 0km,… video´s komen nog, komend weekend wat meer tijd met de auto en gaan we er mee proberen te driften :D

Zo leven mensen nou eenmaal in de zandbak. Als je in Nederland met een vriend gaat ontbijten heb je geluk als hij je komt ophalen in een Porsche Boxster. In Koeweit komen ze aanzetten met een gloednieuwe Gemballa Mirage GT.

En speciaal voor de mensen die de specs van deze supercar met V10 niet meer uit hun hoofd kennen zullen we ze nog even herhalen. De V10 levert 650 pk/630 Nm en daarmee sprint je in 3,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Het sprintje van 0 naar 200 km/u kost 9,7 seconden en de topsnelheid ligt op 335 km/u.

Bekijk alle foto’s van deze knalgele bruut op Autojunk!

UPDATE 28-01-2013 – Gemballa heeft een persbericht de wereld ingestuurd en verklapt dat dit gele monster de naam Mirage GT Black Edition heeft gekregen.

60 reacties   toon alles
Spykerboy zei je?

NEXT!
@dennisr: want?
@robbie: oh, jij trapt er wel in?

Nee, ik heb die knul nog nooit gelooft.. heeft misschien wel iets te maken met de manier waarop hij alles brengt..

ik zal het voor de vriendelijk nog maar eens herhalen, als het allemaal wel waar is gun ik hem dat van harte en hoop ik dat jij er veel lol in heeft..
@dennisr: in dat geval: Gelukkig hebben we de foto’s nog ;)
@robbie: Want dat is absoluut het onomstotelijke bewijs.. ;)

Hij heeft hem misschien wel gespot.. maar die verhaaltjes joh.. ik val sneller in slaap dan bij ‘vader jacob’..
@dennisr: ik bedoel meer:

Boeiend of die verhalen wel of niet “waar” zijn. We hebben in elk geval nog leuke foto’s om naar te kijken.
@robbie: ah, op die manier.. eensch! :)

Om het dan maar OT af te ronden, jammer van die gele rondjes in de koplampen, zonder was strakker geweest!
@dennisr: en daarom doet men op forums vaak papiertjes e.d. tonen met username en zo als het om auto’s gaat.
@HDM: ik wil best van het weekend wel zoiets doen om het te bewijzen hoor ;) en thx voor de feature heren!
@spykerboy: Niks van al die gasten aantrekken. Waar of niet waar, ik snap niet waar ze zich druk om maken. Ben wel benieuwd naar die drift vid ;-)

Vind Porsche niks maar dit is dan wel heel dik :)
@dennisr: Ja maar, zijn vader…..
@dennisr: Ach Spijkerboy is gewoon een 12 jarige spotter die denkt dat hij in een oliestaat woont. Geloof er ook geen bal van.
@dennisr: en @derest van ‘ongelovigen': Jealous much? Waarom is het toch zo moeilijk om iemand te geloven op het internet. Mss omdat jij liegt op het internet en daarom verondersteld dat iedereen dit doet?
Na enige research op internet (en teveel studietijd verloren) ben ik toch van mening dat hij de waarheid spreekt. (@dheep) Allesinds over zijn trackcar. Uiteindelijk nog op z’n fb-profiel gekomen waar ook de informatie overeenkomt met hetgeen wat er vb op autojunk staat.
Als je zelf iets erin wil verdiepen, in het volgend forum bericht gaat het over zijn trackcar en kort over zijn m3 E46. Uiteraard kan ik niet met zekerheid zegen dat ik juist ben.
http://info.bimmerportal.nl/forum/viewtopic.php?f=75&t=13826
@Nv: Er zijn genoeg redenen om mensen die op internet beweren dure auto’s te bezitten niet te geloven. Vaak zijn het jochies die of nog niet eens een rijbewijs hebben, of die een vieze oude Suzuki Swift rijden. De paar die wel het geluk hebben een mooie wagen te bezitten moeten daar onder lijden, maarja, so be it. Dan plaatsen ze eenmaal een foto met een papiertje of een broodje en dan zijn ze klaar. Als ze dat niet willen zegt dat genoeg.

Maar goed, een M3 is totaal niet onmogelijk. Als hij nou zei een Bugatti Veyron als eerste auto te hebben… Kan me altijd wel een beetje ergeren aan mensen die altijd zo nonchalant doen over dingen waarvan ze weten dat ze wel bijzonder zijn. Maar misschien wordt je vanzelf zo als je in een wereldje zit waar al je vrienden blijkbaar zonder problemen even een Mirage GT bestellen als hun CGT kapoet is, I dunno.
@fant: zoals gezegd wil ik best wel het broodjes gebeuren (of iets anders) doen zodra mijn M3 terug is uit de garage (of bij andere autos die ik spot/meerijd….
@spykerboy: Doe maar een krentenbol op het dak.
@ferrari94tr: dat zal niet lukken gezien je die niet kent in kuwait…. iets normalers die je overal ter wereld kan krijgen… kan wel een pak van dobben kroketten erop leggen.. dat in combo met kuwait kenteken moet genoeg bewijzen lijkt mij?
@spykerboy: Een tulband dan? Die moet je daar toch kunnen krijgen.
@ferrari94tr: bedoel je kerst tulband of het deel van de dishdasha (de jurk zoals jullie noemen)
@spykerboy: De dishdasha bedoel ik. De foto’s komen wel op autojunk neem ik aan.
@ferrari94tr: komt goed :) zal ik zeker doen :) zowel van de Mirage GT als de M3 dus?
@dennisr: is dat ook niet die gast die gelooft dat ie coureur is..?
@dheep: Jaa hij heeft in zijn eigen wereld ook een race auto idd, en F1 behang..
@dennisr: als iemand met de naam Spykerboy schrijft dat hij met zijn vriend ging ontbijten hoef ik geen verdere details over wat er aan vooraf ging (sommige spotters gaan immers ver, heel ver voor een stukje meerijden met een meneer in een jurk) en geloof ik hem op z’n woord.
Zo jammer dit, weer een Carrera GT vakkundig naar de knoppen geholpen.
Knalgele bruut = kansloos gedrocht
Wat hebben ze met het interieur gedaan! Eeuwig zonde, het origineel is in mijn ogen mooier.
@jeroen92: we zouden toch ophouden om bij elk artikel meme plaatjes neer te zetten? Of in ieder geval in kleiner formaat. Oh well..
@rubenpriest: Ik wou dat het hele internet sowieso zou kappen met die kutmemes.
@fant: ja ik heb het ook wel weer gezien, halfjaartje leuk gevonden maar nu weet ik het wel.
Dat taalgebruik van die kerel zegt mij eigenlijk al genoeg. Een standaard Carrera GT is dadelijk nog unieker dan een getunede versie. Zeer spijtig..
Terugbouwen naar origineel en de eigenaren van de 20 exemplaren afmaken. Kunnen ze geen onschuldige Carrera GT’s meer later verkrachten. Bah.
Nu nog een Tweety aan de spiegel!
Is deze niet in 2008 al gespot ? Die nul kilometers kloppen dus niet …http://www.autogespot.com/porsche-gemballa-mirage-gt-black-edition/2008/08/04
@norge: is anders, op die jij post zitten rode engine covers, degene die ik post zijn geel om te beginnen
gemballa is wel mijn guilty pleasure – twijfel aan de aerodyanmische effecientie maar ze zien er wel lekker uit – en een carrera gt is zowiezo wat braaf uitzient voor een hypercar
Zo hoort een Carrera GT dus te zijn !!!

De allerlaatst gebouwde Carrera GT was dacht ik ook knalgeel en is ook naar de zandbak vertrokken…
Carrera GT. Een van de mooiste Porsches éver.
Echter, de Mirage GT is een brute tegenpool, in positieve zin.

Toch moet ik zeggen, dat ik de RUF versie van de Carrera GT (de CTR3) de allermooiste vind, en persoonlijk vind ik dat de Carrera GT eigenlijk zou moeten zijn als de CTR3:Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!