Gemballa Mirage GT nummer 20 is knalgeel

Auteur: , 60 Reacties

Toen Gemballa in 2006 de Mirage GT presenteerde op basis van de Porsche Carrera GT kregen we te horen dat er 'slechts' 25 exemplaren gebouwd zouden worden. Inmiddels leven we in 2012 en is nummertje 20 eindelijk gereed. Hij is zo geel als een banaan en leeft in Koeweit.

De man die de Mirage GT bedacht heeft is al een tijdje dood, maar zijn erfenis leeft gelukkig voort. Dit gele exemplaar (nummer 20, chassisnummer 1226) werd vakkundig op de foto gezet door spykerboy, die we ook even aan het woord laten:

Vriend van me nam me uit voor ontbijt met zijn nieuwste speeltje… nadat hij 2 maanden terug zijn normale carrera GT afschreef heeft hij nu een gemballa mirage GT, splinternieuw met 0km,… video´s komen nog, komend weekend wat meer tijd met de auto en gaan we er mee proberen te driften :D

Zo leven mensen nou eenmaal in de zandbak. Als je in Nederland met een vriend gaat ontbijten heb je geluk als hij je komt ophalen in een Porsche Boxster. In Koeweit komen ze aanzetten met een gloednieuwe Gemballa Mirage GT.

En speciaal voor de mensen die de specs van deze supercar met V10 niet meer uit hun hoofd kennen zullen we ze nog even herhalen. De V10 levert 650 pk/630 Nm en daarmee sprint je in 3,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Het sprintje van 0 naar 200 km/u kost 9,7 seconden en de topsnelheid ligt op 335 km/u.

Bekijk alle foto’s van deze knalgele bruut op Autojunk!

UPDATE 28-01-2013 – Gemballa heeft een persbericht de wereld ingestuurd en verklapt dat dit gele monster de naam Mirage GT Black Edition heeft gekregen.