Geruchtje: VW Golf 7 GTI wordt 100 kg lichter

Auteur: , 32 Reacties

Ergens later dit jaar mogen we de zevende generatie VW Golf verwelkomen. Een Golf die echt nieuw is, en niet een Golf 5,5 zoals het huidige model. Uiteraard komt hier ook een GTI van, en naar verluidt wordt deze flink op dieët gezet.

De Golf 7, die op VW’s nieuwe Modularer Querbaukasten-platform (MQB) komt te staan (hier staan nu al de Up! en aanverwanten op) wordt lichter door toepassing van sterkere staalsoorten (die dus dunner kunnen worden geperst), geoptimaliseerde veringen en natuurlijk gedownsizede motoren. In de GTI-variant, aka de petjesmobiel, die zich volgens de bron qua uiterlijk sterker van zijn ‘normale’ broertjes zal onderscheiden, zal aluminium worden toegepast, onder andere in dak en motorkap.

Einde van het liedje zou een gewichtsbesparing van zo’n 100 kg moeten betekenen, zeg maar het gewicht van één dikke Duitser. En we weten allemaal wat dat betekent: een betere pk-gewichtsverhouding, strakker stuurgedrag, een lager verbruik/uitstoot, en dus een lagere aanschafprijs.

Qua vermogen hoeven we geen enorme sprongen te verwachten. De huidige motor heeft 210 pk, zijn opvolger misschien 10 of 20 pk extra. Maar: 1) hij schijnt wat koppelrijker te worden, en 2) als het gewicht inderdaad tot rond de 1.200 kg wordt teruggedrongen, dan is dit zeker genoeg om van de volgende GTI een mean machine te maken! En dat heeft hij ook wel nodig, want de concurrentie is moordend. (via Top Gear)