Gloednieuwe Saabs staan weg te rotten in de VS

Auteur: , 79 Reacties

Auto's die op een opslagterrein een beetje staan te verstoffen, we kennen het van een afgekeurde partij Chinese rommel. Maar ook Europese kwaliteitsauto's, met liefde in elkaar geschroefd door een stel noeste Vikingen, zijn hetzelfde lot beschoren. We hebben het over Saab, dat een flink aantal inerte wagens op Amerikaanse bodem heeft staan.

In de haven van Newark, New Jersey, staan al een tijdje niet minder dan 950 Saabs nutteloos ruimte in te nemen (in totaal zijn er vermoedelijk zelfs 2.000 onverkochte Saabs in de VS). Saab zelf is failliet, dus nu is de vraag aan wie de auto’s toekomen. Een rechter sprak zich vorige week over de kwestie uit: het concern Ally Financial heeft het recht verworven de auto’s te verkopen. Het bedrijf heette vroeger GMAC, en inderdaad, GM heeft hier een aandeel in. Zo komt het geld toch weer deels terug bij de oude baas.

De vraag is echter hoe snel deze auto’s verkocht gaan worden, een financiële dienstverlener heeft vanzelfsprekend geen dealernetwerk en zal dus zelf naar een bulk-koper op zoek moeten. ‘Succes d’r mee’ zouden we zeggen. Tot het zo ver is staan de auto’s vuil te vergaren in New Jersey, wat de ware Saab-adept pijn in het hart moet bezorgen. We laten u alleen met de foto’s (Found our own road, via Saabsunited):

P.S. Voor de retro-liefhebber hier nog een oude Saab 99-reclame, die we op Jalopnik tegenkwamen: