Grijp je kans! Prijs glazen supercarvilla enorm gedaald

Auteur: , 44 Reacties

Wie in de markt is voor een moderne villa te Californië, en zijn of haar auto's graag binnenshuis stalt achter een zee van ramen en licht, bekijk dan even dit optrekje uit 2010 van architect Steve Hermann. Een verzameling stenen waarbij een autocollectie deel uitmaakt van het interieur.

Dat noemen ze modern
De woning met vijf slaapkamers en evenzoveel badkamers is omgedoopt tot The Glass Pavilion. Een hoekig villa in het poenerige Montecito met een buitenkant die bijna compleet van glas werd gemaakt. Glassex niet inbegrepen. Door de onderliggende staalstructuur lijkt het optrekje ook nog eens te zweven, zeker als de ingebouwde verlichting op on staat, en binnenin werd vrolijk gestrooid met walnotenhout. Voor de keukens en badkamers zijn grote namen als Varena, Poliform en Antonio Lupi verantwoordelijk (ken jij ze?). De bouw van dit alles nam zes jaar in beslag.

moderne villa te Californië

Geconserveerde supercars
Bij de presentatie in 2010 stond de villa nog vol met heerlijke vierwielers. Van een Mercedes 300 SL, Ferrari Dino, Ferrari F430 tot een Bentley Continental GT. Er werd tegelijkertijd een serieus prijskaartje aan het huis gekoppeld. Onze buurvrouw meldde destijds dat er ongeveer $35 miljoen mocht worden afgetikt. Nu, ruim twee jaar verder, is daar al meer dan 10 miljoen afgegaan. Sterker nog, het optrekje zou momenteel voor ‘slechts’ $23,5 miljoen van eigenaar verwisselen. De huizencrisis is een bitch, ja. En dan krijg je die autocollectie er niet eens bij.

De vraag is echter simpel: welke auto’s vind jij bij deze villa passen en wat zou je zelf in dit optrekje voor personen die niets om privacy geven stallen?