Grijp je kans! Prijs glazen supercarvilla enorm gedaald

Gepost op 10-11-2012 om 12:24 door - 44 Reacties »

moderne villa te Californië
Wie in de markt is voor een moderne villa te Californië, en zijn of haar auto’s graag binnenshuis stalt achter een zee van ramen en licht, bekijk dan even dit optrekje uit 2010 van architect Steve Hermann. Een verzameling stenen waarbij een autocollectie deel uitmaakt van het interieur.

Dat noemen ze modern
De woning met vijf slaapkamers en evenzoveel badkamers is omgedoopt tot The Glass Pavilion. Een hoekig villa in het poenerige Montecito met een buitenkant die bijna compleet van glas werd gemaakt. Glassex niet inbegrepen. Door de onderliggende staalstructuur lijkt het optrekje ook nog eens te zweven, zeker als de ingebouwde verlichting op on staat, en binnenin werd vrolijk gestrooid met walnotenhout. Voor de keukens en badkamers zijn grote namen als Varena, Poliform en Antonio Lupi verantwoordelijk (ken jij ze?). De bouw van dit alles nam zes jaar in beslag.

moderne villa te Californië

Geconserveerde supercars
Bij de presentatie in 2010 stond de villa nog vol met heerlijke vierwielers. Van een Mercedes 300 SL, Ferrari Dino, Ferrari F430 tot een Bentley Continental GT. Er werd tegelijkertijd een serieus prijskaartje aan het huis gekoppeld. Onze buurvrouw meldde destijds dat er ongeveer $35 miljoen mocht worden afgetikt. Nu, ruim twee jaar verder, is daar al meer dan 10 miljoen afgegaan. Sterker nog, het optrekje zou momenteel voor ‘slechts’ $23,5 miljoen van eigenaar verwisselen. De huizencrisis is een bitch, ja. En dan krijg je die autocollectie er niet eens bij.

De vraag is echter simpel: welke auto’s vind jij bij deze villa passen en wat zou je zelf in dit optrekje voor personen die niets om privacy geven stallen?

44 reacties   toon alles
GVD autoblog…. op 3 browsers getest en ik kan nog steeds de foto’s niet bekijken.

-edit: Dat was een glitch in de gallery. Inmiddels gefikst. KLIK!-
@eindbaasje: ja inderdaad dat klote schermpje wat je altijd moet afkruisen voor je bij de foto’s kan, zeker op mobiel erg vervelend -_-
@darkpluisje: Een goeie addblocker doet al wonderen ;-)
@eindbaasje: ben ik niet de enige dus!
@towi1989: mijn dank is groot. naast auto’s vind ik ook architectuur intressant. kan ik het eindelijk op fatsoenlijk formaat bekijken
Chique heur. Altijd mooi dat glas zonder (zichtbaar) kozijn.


Doet me denken aan de film “mon Oncle” van Jaques Tati let op de ogen.
Het ontwerp doet mij denken aan het werk van de Nederlandse architect Jos Bedaux, die in de jaren 30 al zulke gebouwen neerzette. Moderne villa inderdaad… *kuch*
@Goed_Koopman: En daarvoor had je nog Mies van der Rohe, wie in de jaren 20 al dit soort ontwerpen maakte.
Ik kan de foto’s niet bekijken …
In bad zitten achter gigaramen zonder gordijnen… Beetje raar.
@jonkie: Ook slapen zonder gordijnen lijkt mij een beetje vervelend, vooral als je een keertje wilt uitslapen.
@jonkie: Bij een optrekje met dit prijskaartje zouden de buren ook vast niet op 20 meter afstand wonen…
Welke erbij passen: Ferrrari’s, Aston Martins, Porsches enzovoorts.

Welke ik erin zou stallen indien dit van mij zou zijn: een hoop Japanners en een brug inclusief een hoop gereedschap. Ik denk dat ik daar dan wel een hele lange tijd zoet mee zou zijn.
Eindelijk 1 die wel mooi is! Wel een beetje vreemd dat de je zo de badkamer in kunt kijken.
Geen zwembad? Is er plaats voor natuur op het dak? Kan het glas van die badkamer zwart gemaakt worden (one way)? Afzuiging voor de garage?

4 slaapkamer – waarvan 1 een master bedroom.

Daar kan je dus aan 8 mensen huisvesten.

Laten we zeggen op 20 jaar terug verdienen. 1 miljoen per jaar. $20.000 per week. Dat is gemiddeld €2.500 per persoon per week. Met personeel/onkosten/winst/belastingen/etc… $5k perweekperpersoon. Ik denk dat het relatief meevalt tegenover poepchique hotel suites. Met als extra bonus een toegang tot een selectie aan voertuigen om California in Americana stijl te ontdekken. Hou het maar op acht want anders krijg je ze er niet uit en het is tevens een minimalsitische bedoening (een Tesla, een Porsche Cabrio, een Ferrari gran tourisme, een muscle car,…). Je kan af en toe een kunstenaar/intellectueel uitnodigen om er te verblijven om de status ervan te verhogen.

Kunstgallerij/Garage – extra inkomst.

Het zijn kleine marges. Niet direct een heel aantrekkelijke zaak om u mee bezig te houden. Op het einde behoud je wel een stuk real estate over – gekocht op een goed moment – waar je zelf af en toe kan gaan uitrekken.

Bestaan er reeds agencies die uw mansions verhuren alsof het hotels betrof – of is dat gat er nog steeds?

Anders koop je het gewoon als woning. Met $32M had ik mezelf wel een speeltuin voor volwassenen gebouwd (geen sexuele connotatie) ipv een grote witte doos. Zelfs al is het één van de betere dozen – prijs/oppervlakte is aan de astomferische kant. Ik kan begrijpen dat daar moeilijk kopers voor te vinden zijn.
Ik zie geen f430 maar wel een 360 modena
EEn Genesis ,en een Genesis coupe verder een Equus en en IX35 Een Santa Fe natuurlijk en een Scoupe :) En een I30 CW een gewone I30 ook een Veloster mag niet ontbreken,zou de Pikes peak auto te koop zijn ?
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!