Hoe oud denk jij dat deze Mercedes G-Klasse is?

Auteur: , 83 Reacties

Nou wat denk je? Vijf jaar oud? Tien jaar oud? Laten we zeggen dat niet alleen Cher en Marijke Helwegen in staat zijn om hun leeftijd goed te verbergen. Eerst raden en dan pas verder klikken!

Zullen we het dan maar verklappen? Het chassis van deze Mercedes G500 (300 pk) kwam in 1980 uit de fabriek rollen. En dat betekent dus dat deze Geländewagen een whopping 32 jaar oud is! Wel relaxed natuurlijk, lekker in een dikke matgrijze G500 rijden maar geen BPM en wegenbelasting betalen. En zo’n oldtimer verzekering kost natuurlijk ook geen fuck.

Maar hoe kan dat dan? Heel simpel, je koopt een oude G-Klasse die (minimaal) 25 jaar oud is en dus een klassiekerstatus heeft. Vervolgens haal je de oude carrosserie en techniek eraf en schroef je er een moderne body en techniek op (bijvoorbeeld van een G met schade). Het resultaat is dat je een auto hebt die volgens de papier uit 1980 komt, maar die eruit ziet als een moderne(re) G-Klasse.

En omdat je dus géén BPM en wegenbelasting hoeft te betalen lach je iedereen lekker uit. Ook zijn speciale klassieker verzekeringen natuurlijk een stuk goedkoper. Dit soort trucjes werken natuurlijk alleen bij auto’s die extreem lang leverbaar zijn en waarbij je het chassis gemakkelijk ‘scheiden’ kan worden van de carrosserie.

Dit trucje wordt/werd ook veel toegepast bij oude Range Rovers en Land Rovers. Zo kan je namelijk lekker wat kosten besparen. Een volle tank benzine is immers al duur genoeg voor zo’n zeecontainer.

Dat deze auto het chassis echt uit 1980 komt kan in hieronder zien. Meer foto’s van deze moderne klassieker zijn te bekijken op Autojunk.

Mercedes G500 klassieker kenteken

Met dank aan danny32 voor de spot!