Hoera! Alpine lanceert ZAR-concept tijdens Monaco GP

Auteur: , 16 Reacties

De geruchten waren er al even, maar nu is het zeker: op 25 mei, aan de vooravond van de roemruchte GP van Monaco, zal Renault een werkend Alpine-concept lanceren, ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de A110. De naam? ZAR.

Geruchten over de terugkeer van een Alpine kwamen en gingen, maar gelukkig hoeven we er na vandaag niet nog eens minimaal 134 keer over te speculeren. Toen Renault Nederland enige tijd geleden bij Wouter aanschoof voor de BNR Nationale Autoshow werd het tussen de regels door al nagenoeg bevestigd, maar nu wordt er wat meer duidelijk. Helaas hebben we nog geen beeldmateriaal.

Ten eerste de naam: ZAR. Met de ‘Z’ van ‘Zero Emission’? We kunnen het niet zeggen, maar duidelijk is wel dat Renault de laatste jaren zeer sterk de EV-kaart speelt. Trek uw eigen conclusies. Carlos Tavares, zeg maar na naamgenoot Ghosn de ‘second in command’ en bovendien een fanatiek amateurracer, schijnt een paar rondjes met de ZAR af te gaan leggen over het circuit.

Ook zal posterboy en kung fu-held Seb Vettel aanwezig zijn bij de onthulling en hand- en spandiensten verrichten. Vorige maand al ging de Duitser voor GQ Magazine Germany uitgebreid met een Alpine A110 op de foto. Een aardige shoot, en bovendien bij lange na niet zo gay als de niets dan lachwekkende shoot die Lewis Hamilton eerder voor GQ deed (just google it..).

Volgens de geruchten zou de sportieveling zo’n 400 pk leveren, en zal het grote publiek hem voor het eerst kunnen zien tijdens het Goodwood Festival of Speed in juni, en natuurlijk in oktober tijdens de Autosalon van Parijs. Tot slot nog even de ‘Renault-bloem’ met, inderdaad, in de traditie van Alpine een lichtblauw kleurtje voor de ZAR. Nu maar hopen dat ze Alpine niet zo bruut verkrachten als Gordini.

De Renault-bloem

Kopfoto: springende Alpine A110, uit het Renault-persarchief.