Hyundai Hexa Space Concept: Koreaanse MPV in India

Auteur: , 48 Reacties

Niet alleen Ford heeft Grootse Dingen in petto voor de Indiase Delhi Auto Expo, ook Hyundai ziet de immer groeiende automarkt in het drukbevolkte land als een belangrijke pijler en onthuld er daarom de Hexa Space Concept: een peoplemover met futuristische trekjes.

De conceptuele Hyundai staat op het onderstel van de i20 en volgens de begeleidende marketinglingo mikken ze hiermee op urban families in opkomende markten. Dus… De auto (codenaam: HND-7) is 4,3 meter lang, 182 cm in de breedte en 165 cm hoog. De wielbasis is 2,75 meter. Binnenin was ruimte voor acht zetels, en die kunnen allemaal een beetje heen en weer schuiven voor een stoelopstelling naar wens. De volledige tweede zitrij weghalen is ook een optie. Beenruimte galore! Instappen is trouwens een eitje bij de Koreaan: de achterste deuren komen eerst een stuk naar buiten en glijden vervolgens naar achteren. Ook de B-stijl ontbreekt, zoals te zien op onderstaande foto.

De Hyundai Hexa Space van binnen

Voor de aandrijving is gekozen voor een 1.2 GDI, die beschikt over turbobeademing en is gekoppeld aan een zestraps automaatbak. Voorin kan men zich uitleven op een ingebouwd touchscreen (Bollywoodfilms kijken, dat soort dingen). Verder beschikt de Hyundai Hexa Space over iets té futuristische zijspiegels en 19-inch lichtmetaal, dat een eventueel productiestadium nooit zal halen. De spacy koplampen verdienen overigens een dikke pluim: nice!