Illegale radiozender brengt auto’s volledig van slag

Auteur: , 40 Reacties

Automobilisten die hun auto de afgelopen maanden in de buurt van het Hollywood Police Department parkeerden stonden de laatste tijd vaak voor een gesloten (auto)deur. De afstandsbediening van hun auto werkte namelijk niet meer. Dus werden auto's massaal afgesleept. Boze burgers wezen met een beschuldigende vinger naar de politie, maar dat bleek niet terecht.

Na een onderzoek bleek dat er in de buurt van het politiebureau een illegale radiozender geplaatst was. Deze zender zond niet alleen 24/7 vrolijke Caribische muziek uit, maar zorgde er ook voor dat afstandsbedieningen en startonderbrekers niet meer goed functioneerden. Zodra de auto’s afgesleept waren werkten ze namelijk weer naar behoren.

Zo blijkt maar weer eens waarom illegale zenders verboden zijn. Niet omdat we niet zitten te wachten op de muziek die ze uitzenden, maar omdat ze voor storingen en andere hinder zorgen.

Overigens weet ik dat er in het verleden ook regelmatig problemen waren (met bepaalde auto’s) die parkeerden in de buurt van de Centrale Recherche Informatiedienst (CRI) in Zoetermeer, tegenwoordig Dienst IPOL. Misschien toch maar overstappen op een systeem met NFC zoals Hyundai wil?

Met dank aan Redbad voor de tip!