Is dit de foutste Mercedes S-Klasse van Nederland?

Auteur: , 108 Reacties

De foutste Mercedes S-Klasse van Nederland vinden is een zware opgave, maar dit exemplaar komt zeker in aanmerking! Aan de lijst met 'opmerkelijke' details komt bijna geen einde.

Laten we beginnen met het meest in het oog springende detail: Maar liefst 6(!) uitlaatpijpen. Iets wat Gemballa sinds kort ook levert op de Porsche 991. Daarnaast heeft deze bordeauxrode S-Klasse ook nog een setje velgen die wellicht niet ieders smaak zijn. Laten we het daar maar op houden.

Wat misschien nog wel veel zieliger is, is het feit dat de eigenaar op zijn S420 CDI (uit 2006) badges heeft geplakt met “S450 V8 CDI”. Sterker nog, zijn pre-facelift S-Klasse is (volledig?) omgebouwd naar de looks van de gefacelifte S-Klasse (W221).

Wellicht hoopte de eigenaar dat het op deze manier niet zou opvallen dat hij een geïmporteerde auto uit 2006 heeft in plaats van een auto uit 2009 zoals het kenteken doet vermoeden. Over het feit dat de beste man (of vrouw?) niet kan parkeren zullen we het maar niet hebben.

Ook de rare chromen kentekenplaathouder en rood-wit-blauwe sticker op zijn kentekenplaat zien we maar even over het hoofd. Alle foto’s die wolfssjrd gemaakt heeft van deze S kan je op Autojunk bekijken.

Er zullen ongetwijfeld nog véél foutere S-Klasses in Nederland rondtuffen, maar dan willen we natuurlijk wel graag foto’s zien! Zelf heb ik ooit een gouden/beige W220 gezien met chromen spatbordverbreders, helaas kon ik toen geen foto maken :(