Jaguar F-Type van Arden gaat de 500 pk voorbij

Auteur: , 28 Reacties

De aanstaande lente willen we graag omdopen tot #JaguarLente. Vanaf het voorjaar staat de F-Type in al zijn onmetelijke schoonheid bij de dealer en begint het zon-aanbidden in de tofste cabrio die die rots in de Noordzee sinds lange tijd heeft afgeleverd. De Duitse tuner Arden staat echter al met open armen klaar om de tweezitter onder handen te nemen.

Arden, die gisteren nog haar anabolenpakketje voor de nieuwe Range Rover liet zien, gaf ons een inzicht in haar plannen met de F-Type. Ze gaan aan de slag met de topmotorisering en dit houdt in dat de gesuperchargde 5.0-liter V8 er in pk’s en Newtonmeters flink op vooruit gaat. Hoe veel precies houdt Arden geheim tot aan de onthulling, maar reken op ongeveer 550 pk. Of ze ook pakketjes voor de instapper (3.0 V6 Supercharged met 340 pk) en F-Type S (3.0 V6 Supercharged met 380 pk) komen is nog niet bekend, maar het zou raar zijn als deze versies worden overgeslagen, qua klandizie.

De F-Type krijgt van Arden amper uiterlijke wijzigingen mee. Alleen de velgen worden vervangen door 20-inch Sportline’s, waarachter -optioneel- een high-performance remsysteem wordt geplaatst en voorop wordt een katachtig ornament geplaatst. Gelukkig eveneens optioneel. Binnenkort meer, tot die tijd hebben we foto’s van de F-Type in de internationale racetint van Groot-BrittanniĆ«: British Racing Green.