Kia is premium in 2017 en lanceert 51 nieuwe modellen

Gepost op 09-12-2012 om 13:33 door - 91 Reacties »

Kia c'eed GT 5-deurs
Als je nog mocht twijfelen aan de ambities van het Zuid-Koreaanse Kia, dan helpt vice-voorzitter Lee Hyoung-keun je graag uit die droom: Over 5 jaar wil het Koreaanse merk ‘premium’ zijn. Om dat te bereiken willen ze uiterlijk in 2016 maar liefst 51 nieuwe modellen gelanceerd hebben.

Aan ambitie ontbreekt het ze in ieder geval niet daar in Zuid-Korea. Op dit moment zijn er al genoeg (Westerse) fabrikanten en VAG fanboys die het dun door de broek loopt als ze de opmars van Kia (en Hyundai) aanschouwen. Dat gaat de komende jaren alleen maar erger worden.

Binnen 5 jaar wil Kia op (of boven) het niveau zitten van de Europese en Japanse concurrentie. Ga er dus maar vanuit dat elke nieuwe Kia die geïntroduceerd wordt een forse klap beter zal zijn dan zijn voorganger. Met de Quoris/K9 liet Kia al zien dat ze prima in staat zijn om een grote achterwielaangedreven sedan te bouwen.

We zijn benieuwd welk 51 nieuwe (en gefacelifte) modellen Kia de komende jaren gaat presenteren om hun opmars voort te zetten. (via: kia-world.net)

91 reacties  toon alle reacties
Kia zal nooit premium worden, het is nog steeds geen merk waarvan je de autosleutels op de bar gaat gooien. Ze kunnen beter een (premium) merk erbij gaan bedenken zoals Toyota dat met Lexus deed en Nissan met Infinity.
@jrk68: Als u eens buiten uw hokje kwam, dan zag u dat het barst van de Kia’s in Nederland.
@jrk68: als het goedkoop is zijn Nederlanders best over te halen hoor ;)
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!