Kijkje onder de motorkap van de Ferrari F70! [teaser]

Auteur: , 36 Reacties

Wat aardig zeg van Ferrari! Mogen we zomaar onder de motorkap van hun nieuwe supercar gluren. We zien een dikke V12 en uiteraard een heleboel elektriciteitskabels die onderdeel uitmaken van het hybride KERS-systeem. Meer weten?

Vorige week toonde Ferrari in Parijs al de monocoque van de auto die de Enzo moet gaan opvolgen. En begin dit jaar lieten ze in Genève al de V12 + HY-KERS zien die achterin deze auto komt te liggen. Op de foto die we hier zien zijn deze onderdelen met elkaar gecombineerd en hebben we een mooi beeld van de hybride-aandrijflijn.

De foto die we hier zien is afkomstig uit Ferrari Magazine nummer 18 en dus kunnen we er wel vanuit gaan dat het the real deal is. Wel lijkt het erop alsof het hier nog niet gaat om een ‘afgewerkt’ exemplaar van de F70. Het nodige bodywork mist nog en de uitlaten zijn ook niet heel erg netjes afgewerkt.

Ferrari F70 motor teaser

Als je meer wil weten over het HY-KERS systeem dat Ferrari zal gebruiken in hun nieuwe hypercar dan kan je dat hieronder uitvinden.

Klik!

En zoals we allemaal weten zal deze Italiaanse supercar een geduchte concurrent uit Engeland krijgen. McLaren werkt namelijk aan een soortgelijk project. De McLaren P1 krijgt namelijk ook een carbonfiber monocoque en de beschikking over een hybridesysteem. Alleen ligt achterin de McLaren een V8 met turbo’s terwijl Ferrari gebruik maakt van een V12 (ook met turbo’s).

Het is dan ook erg grappig dat Ron Dennis (van McLaren) ‘betrapt’ is op de stand van Ferrari terwijl hij de nieuwe monocoque aan het bestuderen is. En wat helemaal grappig is: Ron is zelfs vereeuwigd op de officiële persfoto’s van Ferrari. Photobomb!

Ron Dennis spioneert bij Ferrari