Komt er een Audi A4 Superavant?

Auteur: , 43 Reacties

Bij Audi hebben ze nog eens goed gekeken naar alle modellen die ze momenteel aanbieden en toen viel het ze op dat er nog 'ruimte' was tussen A4 Avant, Q5 en toekomstige Q6. En dat 'gat' moet uiteraard opgevuld worden met een nieuw model. Daarom hebben ze bij Audi iets bedacht met de naam "A4 Superavant".

Wat voor model dat gaat worden? Denk aan een soort van XXL A4 Avant die extra praktisch is, veel ruimte en een hoge zit biedt. Je zou het een A4 MPV kunnen noemen, maar voor dat woord zijn ze allergisch in Ingolstadt.

Om DINKS (double-income no kids), Woopies (well-off older people), Golden Agers en actieve vrijetijd gerichte mensen aan zich te binden heeft Audi zo’n type auto blijkbaar keihard nodig. In februari is daarom al “design overleg” geweest bij Italidesign Studio in Turin en in 2014 zou er een conceptcar moeten verschijnen. In 2016 zou dit model dan op de markt moeten komen.

De A4 Superavant (ook wel A4 Sportback of A4 Avantissimo) zou gebaseerd worden op een verlengd platform van de volgende generatie A4 en (enigszins) vergelijkbaar zijn met auto’s als de BMW 5 GT en (toekomstige) Mercedes R-Klasse. Uiteraard zal de A4 Superavant wel en stukje kleiner worden dan voorgenoemde auto’s.

In 2001 liet Audi al eens hierboven afgebeelde Audi Avantissimo Concept zien en in 2006 kwamen ze op de proppen met de hieronder afgebeelde Audi Roadjet Concept uit 2006. Die auto’s worden gezien als een inspiratie voor een toekomstige A4 MPV Superavant. (via: automobilemag.com)