Kopen? De ’62 Ghia L6.4 van Dean Martin

Auteur: , 19 Reacties

Over klassiekers gesproken: veel exclusiever dan de Ghia L6.4 wordt het niet. Van deze auto zijn slechts 26 exemplaren gebouwd, en nu, op zijn 50-ste verjaardag, staat er een te koop. En niet zo maar een: het is de ex van Dean Martin.

Nou lopen er op deze aardbol behoorlijk wat exen rond van wijlen Dean Martin, de Rat Packer die wel van een drankje hield, maar niet zo veel hiervan hebben 4 wielen. Net zoals de overige 25 exemplaren is ook deze L6.4 speciaal op bestelling gebouwd.

Onder de motorkap ligt nog de originele 335 pk sterke 6,3 liter Chrysler V8, gekoppeld aan een drietraps automaat. Ja, dat is juist, vroeger hadden auto’s nog geen 8, 9 of 10 versnellingen.

Toch is de auto niet 100% origineel: Martin huurde de beroemde customizer George Barris in, die onder andere de ovale koplampen en het enorme houten stuur voor zijn rekening nam. Meer informatie vind je op de website van de verkoper, die bijna 2 ton in dollars vraagt voor de auto (via Carscoop).

Voor de liefhebbers: deze specifieke Ghia L6.4 is al eens in de Nederlandse media voorbijgekomen. Carros maakte er een reportage over, die je hier onder (precies een jaar na de postdatum) kunt bekijken. Hierbij valt je ongetwijfeld op dat het interieur bruin is, en niet zwart zoals op de verkoopfoto’s. Zou dit exemplaar naderhand weer naar de VS verscheept zijn en een interieurswap hebben gekregen?: