Lamborghini Aventador J, gemaakt in slechts 6 weken

Auteur: , 22 Reacties

Het kan snel gaan met concept cars maar in 6 weken een werkend showstelend concept neerzetten is wel heel extreem.

Blijkbaar houden ze in Sant’Agatha Bolognese wel van een nachtje doorhalen. In niet meer dan 6 weken bouwden ze deze bijzondere concept car. De glimvideo met liftmuziek lieten we jullie een week geleden al zien. Het verhaal is nu uitgebreid met dank aan Top Gear.

Het is een donkere winter-avond. Een dun laagje wit poeder bedekt het landschap en bij Lamborghini zitten ze nog even na te borrelen op 14 januari. Stephan Winkelmann heeft nog wat over goede voornemens en vraagt dan openlijk of de heren designers en techneuten niet nog iets speciaals voor Geneve kunnen maken.

Trots als ze zijn gaan de designers en techneuten de uitdaging aan. Ze krijgen een volledige “carta bianca”. Dat betekent ook dat ze nu in no-time een volledige auto moeten ontwikkelen. De Lamborghini Aventador is de ‘basis’. Een roadster moet het worden. De lijst aanpassingen lijkt eindeloos. Enkele delen (voorklep, koplampen en spatborden) zijn rechtstreeks van de Aventador-schappen geplukt. Chassis en bijvoorbeeld ook de V12 krijgen een flinke make-over.

Als de Lamborghini Aventador af is werkt alles. De auto is road-legal (in Italië), wat daar ook voor eisen mogen gelden.

Lamborghini startte het project zelf, zonder klant in het vooruitzicht. Bij het eerste belletje was het echter meteen raak. Stephane Winkelmann noemde wat details van deze one-off en in minuten was de €2,1 miljoen overgemaakt. Het doet een mens afvragen of er niet veel meer behoefte is aan dak- en raamloze Lamborghini’s op deze wereld.