Lamborghini viert 50ste verjaardag met speciaal model

Auteur: , 36 Reacties

Op 7 mei 2013 viert Lamborghini dat ze een halve eeuw bestaan. Wat begon met een meningsverschil tussen Ferruccio Lamborghini en Enzo Ferrari is vijftig jaar later uitgegroeid tot een supercar-imperium dat sinds '98 onder de vleugels van Audi bivakkeert. Tijd voor een one-off modelletje!

De feestelijkheden beginnen met een optocht rally van 1.200 kilometer door Italië. Wereldwijd zullen Lambo-eigenaren worden opgeroepen in mei hun auto’s naar Milaan te verslepen om mee te doen aan deze Grande Giro Lamborghini, een stierentochtje door Toscane, Bologna, langs Rome en met de fabriek in Sant’Agata Bolognese als finish.

Maar de kers op de taart wordt een nieuw model. Geen nieuw productiemodel, maar een eenmalige exercitie met een uniek design. Tegenover Automotive News meldde CEO Stephan Winkelmann dat de auto geen herleving van een oud model wordt of retro-kenmerken zal hebben. Verder liet hij niets over het model los, dus het Grote Gissen kan beginnen. Maar als we even terugdenken aan de uitspraak van de goedgekamde CEO dat ze meer eenmalige of gelimiteerde edities willen uitbrengen, dan zou het model om het 50-jarige bestaan te vieren best iets kunnen worden in lijn met de Aventador J. Ze krijgen het dus nog druk in het prototype and concept development center.

Eerdere feest-Lambo’s waren de 25th Anniversary Countach (boven) en de Lamborghini Murciélago 40th Anniversary (hieronder).

amborghini Murciélago 40th Anniversary