Lancia Thema Coupé: verkoophit in wording?

Auteur: , 104 Reacties

De Lancia Thema gooit vooralsnog qua verkoopcijfers geen hoge ogen, maar wellicht kan een aankomende Coupé-variant hier verandering in brengen?

Van de vorige generatie Chrysler 300 (C), die de basis voor deze auto vormt, werd nooit een coupé-variant gemaakt, maar dit hield de customizers niet tegen om heel aardige pogingen te doen.

Bij de huidige generatie is het echter wel raak: de Fiat-groep bespaart vanwege de crisis zo veel mogelijk op de ontwikkeling van nieuwe modellen, maar een bestaand model tot coupé transformeren kost uiteraard beduidend minder. Bovendien heeft het design veel potentie als tweedeurs.

Het Italiaanse designteam krijgt waarschijnlijk de opdracht de Thema tot coupé om te toveren, en het aardige is dat deze volgens de interne planning in de eerste plaats alleen als Lancia uit zal komen, over een Chrysler-variant moet later nog een besluit worden genomen. Hoe hij er precies uit komt te zien weten we uiteraard nog niet, maar bovenstaande impressie van @Jochempie moet een goed beeld geven.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de motoriseringen van de coupe 1-op-1 lopen met de vierdeurs, dat wil zeggen: een 3,6 liter Pentastar V6 (286 pk) of een 3 liter Multijet V6 (diesel) met 190 of 240 pk. Over hete SRT8-afgeleides mogen we alleen nog dromen. Uw eerste indruk?

Grote versie HIER.