Land Rover Discovery roadtrip in Tsjernobyl en offroad

Auteur: , 32 Reacties

De epische roadtrip die Land Rover ter ere van de miljoenste Discovery maakt heeft inmiddels een paar ruige dagen achter de rug. Er kon nog een bezoekje Tsjernobyl vanaf en de SUV's hebben inmiddels wat ruigte gezien. Reden voor een mooie fotoserie.

Inmiddels iets minder dodelijk dan vroeger is Tsjernobyl nog steeds een bizarre locatie. Er is inmiddels een gebied ‘goedgekeurd’ voor toerisme maar leven kent de omgeving nog allerminst. Nu 26 jaar geleden leefden er 50.000 mensen in de stad (Pripyat). Een paar ouderen die terug zijn getrokken en de natuur die zich niet op z’n dak laat zitten is alles wat er ‘leeft’. Even verderop liggen de verlaten klaslokalen, onthoofde poppen, verzamelingen gasmaskers (die geen cent hielpen tegen de straling) en natuurlijk het reuzenrad. Deze fotoserie laat nog iets meer zien.

De overheid is druk met het inzamelen van kapitaal voor een nieuwe overkoepeling over de centrale. Definitief opruimen is nog lang niet aan de orde en de vervuiling is immens.

Na een dagstop trekt de inmiddels smerige karavaan Land Rover Discovery’s verder. Naar het oosten, om uiteindelijk in China uit te komen. De sfeer grimmiger en de paden smeriger. Wie nog twijfelde of het een ‘Land Rover waardige’ tocht werd mag gerust ademhalen. Dikke pakken sneeuw en verraderlijke modder. Geen paden waar een middenklasser makkelijk door ploegt.

Op dit moment bevind de karavaan zich in Oezbekistan. Uiteindelijk komen ze als alles volgens planning verloopt 23 april aan in Beijing.