Le Mans-opwarmer: Aan boord bij een R18 e-tron

Auteur: , 77 Reacties

D-day. Vandaag om 15:00 uur begint de tachtigste editie van de 24 Uur van Le Mans, die je uiteraard weer via een live-topic met livestreams op Autoblog kunt volgen. Om alvast in de stemming te komen hebben we een stukje kwalificatie-racerij van een Audi R18 e-tron die hoge ogen moet gaan gooien.

Nu Peugeot uit de running is, is de hoop gevestigd op de twee hybrideracers van Toyota om de diesel/elektro-furie uit Ingolstadt een beetje weerstand te bieden. Zware dobber. En voorlopig heeft Audi de eerste twee plekken aan de startlijn weten te pakken. Op 1 staat de R18 e-tron van het coureurstrio André Lotterer, Marcel Fässler en Benoît Treluyer (3:23,787 ). De tweede plek is eveneens voor een R18, maar dan zonder e-tron-goodies. Die wordt afwisselend bestuurd door Marc Gené, Loïc Duval en Romain Dumas (3:24,078).

Audi heeft in totaal vier auto’s richting het Circuit de la Sarthe gestuurd, waarvan er twee over elektroboost beschikken die via remkracht wordt opgewekt. Eén van de coureurs in de muesli-racert is Tom Kristensen. En die zie je HIER een semi-nachtelijk rondje afleggen tijdens de kwalificatie. Vroem!