LOL: Chevrolet Matiz met 7.0 V8 te koop

Auteur: , 38 Reacties

Een Koreaantje met een Amerikaanse harttransplantatie. Wat een briljante combinatie!

Wat een prachtig voorbeeld van de winnende combinatie ‘grote motor – kleine auto‘. Eigenlijk hebben een Matiz en Corvette helemaal niks met elkaar te maken. Enkel het ‘merkje’ komt overeen. Hoewel GM er in Europa aardig op los klooit qua naamgeving is de Corvette in zijn thuisland gewoon een Chevrolet. Natuurlijk wel met eigen badges. Hoe anders ligt dat met deze Matiz. Deze Koreaan onderhoudt een innige band met zijn grote Amerikaanse broer.

In deze Matiz ligt de 7.0 V8 uit een Chevrolet Corvette Z06. Voor of achterin kan je het eigenlijk niet noemen. De Matiz is amper groter dan het motorblok. Samen met de aanpassing naar V8 is ook de aandrijving naar de achterwielen verplaatst.

Achterwielaandrijving en een 500+ pk V8 in een 3,5 meter kort autootje is natuurlijk geen kattenpis. Alleen al de neus vooruit gericht houden is een ingewikkelde opgave voor doorgewinterde coureurs. Gelukkig is de spoorbreedte iets toegenomen en hebben de makers (Fourdin Auto Sport) 18 inch wielen met race-rubber gemonteerd.

Een deftige rolkooi, racekuipjes en heftig spoilerwerk toont de ware aard van het beestje. Deze Matiz is een circuit-beest. De prestaties (0-100 km/u in 3,7 seconden, 0-200 km/u in 10,9 seconden, top: 260+ km/u) onderstrepen dit. Het speelgoed staat momenteel in Duitsland te koop (mirror), bieden vanaf €43k. (via carscoop.blogspot.com)