Mansory’s kijk op de McLaren MP4-12C

Auteur: , 22 Reacties

Nee, Mansory is niet de eerste om de 12C te tunen, en met 670 pk is het ook niet de meest krachtige. Maar maakt dat uit? Hij zit boordevol carbon, en trekt er een topsnelheid van 353 km/u uit. Wie kan daar nou niet genoeg aan hebben?

Voor hun jaarlijkse optreden in Genève heeft Mansory dit keer eens een keer niet een Porsche onder handen genomen, maar zijn ze Brits gegaan, met de McLaren MP4-12C. Een relatief onontgonnen terrein, getuige het feit dat alleen Hennessey en Wheelsandmore zich er aan gewaagd hebben. En dat waren alleen nog shopjes, we nemen aan dat er in Genève ook een daadwerkelijke auto op de stand staat.

Naast de gouden velgjes en fokking veel carbon (Mansory’s trademark) is er een andere voorbumper gemonteerd (met LEDjes!), zijn de koelgaten voor naar boven de wielkasten verplaatst, en heeft de ‘motorkap’ naast een carbon-opzetstukje een aantal koelsleuven gekregen. Puur cosmetisch natuurlijk, want de V8 ligt iets verder naar achteren.

Het maximumvermogen ligt op 670 pk @ 7.100 rpm (std. 600 pk @ 7.000 rpm) en het koppel is opgetrokken naar 675 Nm @ 3.000-6.500 rpm (std. 600 Nm). In het interieur zijn vanzelfsprekend weer ‘the finest materials’ verwerkt. Maar hoe dat er uit ziet houdt Mansory nog even geheim..

Zegt u het maar: is het iets, of kan de tuner beter zijn naam wijzigen in Eyesory?