Maxime Verhagen: meerdere partijen willen NedCar

Auteur: , 14 Reacties

Er zijn meerdere partijen geïnteresseerd in NedCar, de failliete in zwaar weer verkerende bouwer van de Mitsubishi Colt en Outlander. Alleen Mitsubishi kan dwarsliggen eigenlijk.

Het enige wat namelijk écht een probleem kan worden zijn de voorwaarden die Mitsubishi stelt aan de overname door een andere partij. Verhagen reist daarom af naar Japan komende week om te kijken wat er te onderhandelen valt.

De problemen van NedCar hebben zeer veel aandacht getrokken in de media en mede daarom zijn er veel verzoeken om informatie geweest, onder meer door MINI zo gingen de geruchten, maar de BMW Group ontkent dat. Hoe concreet de interesse van de diverse partijen precies is lijkt nog niet duidelijk te zijn. Verhagens collega Henk Kamp (minister van Sociale Zaken) benadrukt dat het kabinet zich hard maakt voor een doorstart van NedCar. Vraag is alleen of en in welke vorm dat mogelijk gaat worden. Aan de genoemde vraagprijs zal het niet liggen.

Mitsubishi wil eind dit jaar de productie van de Colt en de Outlander volledig stopzetten in de fabriek in Born. Vraag is dus nu: werken ze mee? Meer mensen die hierbij moeten denken aan Saab / GM?