Meest notoire bumperklevers rijden zwarte BMW?

Auteur: , 144 Reacties

Bumperklevers, iedereen heeft er een hekel aan. Of ze nu voor of achter je zitten. Vele malen was het de nr. 1 ergernis in het verkeer. Diepgaand onderzoek heeft nu geleid tot de kern van het probleem: zwarte BMW's.

Ok, dat is gelogen. Hoewel zwarte BMW’s uiteraard de ‘as van het kwaad’, is het bumperkleven niet over als we alle zwarte BMW’s slopen. Cijfers komen bij een Duits (ADAC) onderzoek van afgelopen zomer vandaan. Ondervraagden mochten daarin aangeven welke auto vaak achter ze kleeft op de snelweg. Een meerderheid (50,6 procent) heeft daarbij last van BMW’s. In mindere mate zijn ook Mercedes (32,2%), Audi (25,9%) en Porsche (8,7%) verantwoordelijk voor hun stukje bumperkleef-ergernis.

Niet in de laatste plaats zijn dit natuurlijk merken met een karakteristiek front. De nieren en angel-eyes van BMW, sterren van Mercedes en gigantische single-frame grilles van Audi vallen op. Zeker als ze de binnenspiegel volledig vullen. Mensen onthouden zulk soort opvallendheden. Tegelijkertijd vergeten ze het gros van de bumperklevers zonder opvallende uiterlijke kenmerken.

Naast type auto blijft ook de kleur hangen. De slechtste ervaringen heeft ‘men’ met zwarte auto’s. Duister, contrasterend en grimmig komen ze achter je rijden. Onberekenbaar ook, alsof er een schaduw over je lieflijk blauwe Toyota Yaris Verso valt. Een vette 43,5% van de ondervraagden krijgt een onprettig gevoel bij zwarte auto’s. Slechts 9,7% van de mensen heeft dit bij zilvergrijze auto’s.

Meer inspiratie om een zwarte auto te kopen is bijna niet denkbaar. Tegelijkertijd leggen deze eenvoudige cijfers ook weer eens reputaties van merken bloot. Hoewel een zwarte auto angst in kan boezemen en mensen weg kan jagen duiken ze bij de verkeerde uitstraling juist voor je de linkerbaan op. Soms om te etteren, soms in pure paniek. Autorijden blijft niet voor iedereen weggelegd. Tot mijn verbazing geven ook Nederlanders kleine rode sportwagentjes wel eens ruimte. Wat zijn jullie ervaringen?

Dan nog dit: wat kinderachtig. Godverdomme. Puntjebijpaaltje is bumperkleven wel een van de meest trieste, laagste acties mogelijk op de openbare weg. Kort dicht achterop rijden en dan de auto terug laten zakken is tot daaraan toe. De boodschap is dan duidelijk. (foto: autojunk.nl)