Meest notoire bumperklevers rijden zwarte BMW?

Gepost op 23-12-2012 om 21:08 door - 144 Reacties »

Beste bumperkleefinstrument ever
Bumperklevers, iedereen heeft er een hekel aan. Of ze nu voor of achter je zitten. Vele malen was het de nr. 1 ergernis in het verkeer. Diepgaand onderzoek heeft nu geleid tot de kern van het probleem: zwarte BMW’s.

Ok, dat is gelogen. Hoewel zwarte BMW’s uiteraard de ‘as van het kwaad’, is het bumperkleven niet over als we alle zwarte BMW’s slopen. Cijfers komen bij een Duits (ADAC) onderzoek van afgelopen zomer vandaan. Ondervraagden mochten daarin aangeven welke auto vaak achter ze kleeft op de snelweg. Een meerderheid (50,6 procent) heeft daarbij last van BMW’s. In mindere mate zijn ook Mercedes (32,2%), Audi (25,9%) en Porsche (8,7%) verantwoordelijk voor hun stukje bumperkleef-ergernis.

Niet in de laatste plaats zijn dit natuurlijk merken met een karakteristiek front. De nieren en angel-eyes van BMW, sterren van Mercedes en gigantische single-frame grilles van Audi vallen op. Zeker als ze de binnenspiegel volledig vullen. Mensen onthouden zulk soort opvallendheden. Tegelijkertijd vergeten ze het gros van de bumperklevers zonder opvallende uiterlijke kenmerken.

Naast type auto blijft ook de kleur hangen. De slechtste ervaringen heeft ‘men’ met zwarte auto’s. Duister, contrasterend en grimmig komen ze achter je rijden. Onberekenbaar ook, alsof er een schaduw over je lieflijk blauwe Toyota Yaris Verso valt. Een vette 43,5% van de ondervraagden krijgt een onprettig gevoel bij zwarte auto’s. Slechts 9,7% van de mensen heeft dit bij zilvergrijze auto’s.

Meer inspiratie om een zwarte auto te kopen is bijna niet denkbaar. Tegelijkertijd leggen deze eenvoudige cijfers ook weer eens reputaties van merken bloot. Hoewel een zwarte auto angst in kan boezemen en mensen weg kan jagen duiken ze bij de verkeerde uitstraling juist voor je de linkerbaan op. Soms om te etteren, soms in pure paniek. Autorijden blijft niet voor iedereen weggelegd. Tot mijn verbazing geven ook Nederlanders kleine rode sportwagentjes wel eens ruimte. Wat zijn jullie ervaringen?

Dan nog dit: wat kinderachtig. Godverdomme. Puntjebijpaaltje is bumperkleven wel een van de meest trieste, laagste acties mogelijk op de openbare weg. Kort dicht achterop rijden en dan de auto terug laten zakken is tot daaraan toe. De boodschap is dan duidelijk. (foto: autojunk.nl)

144 reacties  toon alle reacties
Vaak licht het ook aan de meden weg gebruiker die onnodig links blijft rijden , dat is ook een zwaren ergernis en ja dan ga je kleven!
@wesleym3: dan is rechts inhalen een stuk efficiƫnter en zelfs veiliger.

bumperkleven = schreeuwen tegen een dove
nee het zijn audi rijders ,die denken dat ze allemaal en R8 onder hun kont hebben.
@w211: hahaha, dat klopt!
@w211: en die denken dat ze AWD hebben, want dat stond op de folder.
@w211: terwijl 99% in Nederland een roetdiesel 1.9niks heeft :)
vanwege mn werk zit ik de hele dag op de weg, maar meestal zijn het de Audi rijders EN ook heelveel renault megane estate rijders die weten ook wel wat kleven is.
Profile photo of tweekoplampen
barchetta
23-12-2012 om 21:14
10
Beetje onzin. Het lijkt me niet afhangen van het type auto, maar eerder het type persoon wat in de auto zit. Bij mij kleven ze niet vaak maar als ze het doen dan zijn het meestal auto’s met type Petje achter het stuur.

Als ik dan toch een specifieke auto ga noemen, dan kom ik snel bij Golf uit…

Meestal gaan ze dan naast me staan bij het volgende stoplicht en daarna trek ik snel op en kunnen ze weer aansluiten.
@barchetta: Jongelui in een afgetrapte 3-serie kunnen er ook wat van hoor.
@barchetta:
dan ben jij echt een sukkel. Heel stoer dat jij een snellere auto hebt hoor, maar als die ander wat vlotter wil doorijden laat je hem toch gewoon lekker er voorbij gaan bij het stoplicht!

Typisch gevalletje van te kleine piemel en jezelf willen bewijzen/vergelden. Hetzelfde met die mongolen die op de rem trappen of nog erger aan de handrem trekken.
Als je een volwassen vent bent laat je degene die zit te kleven er gewoon lekker langs.

Mocht je niet opzij kunnen gewoon ff je rempedaal strelen, dat je remlicht gaat branden is vaak meer als voldoende signaal dat je het niet kan waarderen dat degene kleeft en houdt het een stuk veiliger!
Profile photo of tweekoplampen
barchetta
23-12-2012 om 22:51
9
@reactief: ik zal je scheldwoorden negeren, maar wil wel aangeven dat op de rem trappen erg onveilig is. Hoe weet je of diegene er op tijd op reageert? Gokken doe ik wel in het casino…
@rufctr01: Werkelijk! Dan ben je net zo’n eikel als degene die kleeft.
Je kunt ook gewoon gas geven of uit de weg gaan.
@rufctr01: Jij bent waarschijnlijk dan zo’n iemand waarbij ik twintig keer grootlicht moet gebruiken voordat ze doorhebben dat ze op de verkeerde rijstrook zitten…
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/339852_556283391053255_1866140524_o.jpg

Dit dus. Ik kleef overigens minder in de zwarte BMW dan in mijn eigen rode wagen, maar rijd daar ook stuk minder in. Maar mensen, we hoeven niet te kleven als je gewoon aan de kant gaat, geldt in elke auto waarin ik rijd.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!