Mercedes-Benz CLA is klaar voor zijn onthulling, en sexy

Auteur: , 73 Reacties

Sinds het verloren potje verstoppertje op IJsland weten we al hoe de de CLA er uit ziet, maar nu hebben we meer foto's van de mini-CLS, digitaal opgepoetst met warm licht, en met interieurbeelden.

Van de CLA is al sinds medio 2008 sprake, en in april van dit jaar werden we op de productieversie voorbereid door de Concept Style Coupe. Zoals het Mercedes de laatste jaren betaamt, verschilt het productiemodel hier weinig van. Zo vindt de ‘bolletjesgrille’ bijvoorbeeld gewoon zijn weg naar het productiestadium.

Eerlijk gezegd vind ik de definitieve CLA zelfs mooier dan het concept, vooral aan de achterkant, waar hij zich nog aardig van de CLS weet te onderscheiden. Ook de voorkant oogt prettig en sportief, met een lekkere felle bumper.

De CLA, op basis van de A-Klasse (lees HIER meer over Mercedes’ typenaamstrategie), en met groot scherm op het dashboard, maakt in januari zijn debuut op de Detroit Motor Show (NAIAS). Hij meet ongeveer 4,60 meter, en komt aanvankelijk in 4 motorvarianten: als CLA 180 (122pk), CLA 200 (156pk), en CLA 250 (211pk). Dieselaars moeten het in eerste instantie doen met de CLA 220 CDI (170 pk).

Later in 2013 wordt de lineup verder uitgebreid, met als summum de CLA 45 AMG 4MATIC, waarvan gefluisterd wordt dat hij 260 kW / 354 pk zal leveren. Rawr!