Mercedes-Benz S600 Guard prikkelt de ingewanden

Auteur: , 32 Reacties

Als je als Russisch zakenman of politicus in een bepantserd voertuig rondgereden moet worden, wil je niet dat de binnenkant als een gevangenis aanvoelt. Investeren in luxe, maar voor dit interieur zou hij best achter tralies mogen zitten. Schandalig slechte smaak, het zou verboden moeten worden.

De regel dat een bepantserde auto niet op mag vallen wordt bij deze Mercedes-Benz S600 (W221) Guard overboord gezet. Nou ja, aan de buitenkant zal er niet veel anders zijn, het dubbeldikke glas en dikke platen daargelaten. Het is het moment dat de deur open gaat dat de wapens getrokken kunnen worden. De lelijkheid sijpelt naar buiten, en dan doel ik niet op die vetzak in Armani-kledij.

Het interieur is “gedecoreerd” met echt krokodillenleer, Nappa leder en Alcantara, goud en Karelische berk. De bruine kleuren van het leer worden gecombineerd met de gele kleuren van berk, goud en lichten, dat het geheel “luxueus en knus” aan moeten doen voelen. Een mooie interpretatie voor rondgereden worden in je eigen kots.

Toegegeven, kots waar veel werk in is gaan zitten. Het krokodillenleer bekleed de stoelen, deuren, dashboard, vloer en plafond. Stukjes Nappa bedekken de kofferbak en de zilveren / chromen oppervlakken zijn nu verguld. Zo blijkt maar weer dat de klant koning is bij TOPCAR, het bedrijf achter deze verbouwing.