Mercedes GL – de kolos is vernieuwd

Auteur: , 74 Reacties

Aangezien de Mercedes M-Klasse al even met een vers botoxsmoeltje rondloopt kon je er donder op zeggen dat zijn langere broer, de GL, ook onder het mes zou gaan. Dit testexemplaar liet al wat los over de toekomstige GL, en nu zien we de SUV in vol ornaat. Nog voor zijn officiële onthulling in New York.

De nieuwe koplampen, grille, motorkap en luchtinlaten trekken de GL weer een stukje verder richting het hedendaagse familiegezicht van Mercedes, hoewel de huidige generatie –sinds 2009– nog niet eens zo gedateerd overkomt. Ook is de carrosserie geheel anders. Het interieur ziet er op deze eerste persplaatjes wel een stuk chiquer uit dan voorheen, maar achterkant lijkt te zijn gekruist met een RS-bumper en oogt enigszins ‘meh‘.

Onder de kap is plaats voor V6- en V8-motoren, allen voorzien van turbodrukvulling. Een volledige motorprogramma moet nog worden vrijgegeven, maar er wordt beweerd dat in eerste instantie alleen de GL350 CDI (265/306 pk) en de GL500 (+400 pk) beschikbaar komen. Verder zou de GL honderd kilogram lichter zijn geworden door het gebruik van aluminium (hurray voor minder CO2 en zo) en is de GL gegroeid tot een lengte van 5,12 meter (+3 cm). Verder beschikt de giga-Benz over 4Matic-aandrijving, een zeventraps automaat en in meerder standen verstelbare luchtvering.

Woensdag barst het autogeweld in New York los en ploft er ongetwijfeld een persbericht met alle info op de mat, tot die tijd: een twaalftal foto’s.