MG Icon Concept – Een moderne MGB GT

Auteur: , 35 Reacties

Uiteraard mag het Brits-Chinese MG niet ontbreken op de Beijing Auto Show. Daarom hebben de designers van SAIC deze MG Icon SUV ontworpen, die overduidelijk geïnspireerd is op de MGB GT. Een waardige opvolger?

Jongeren zullen zeggen dat deze MG Icon nogal wat wegheeft van een Chinese Nissan Juke, maar bij MG houden ze vol dat het design geïnspireerd is op iconen uit het verleden. Ze verwijzen daarbij niet alleen maar de MGB GT, maar ook naar de MGA en open MGB.

Als je goed naar de details (en de schetsen) kijkt dan zie je inderdaad wel wat overeenkomsten, maar het is soms wel een beetje vergezocht. Volgens MG is deze auto het beste te omschrijven met de volgende 5 woorden: Revive, Fashion, Classic, Modern & Sporty. Juist…

De Icon Concept is gebaseerd op het ZF platform van SAIC waar ook de MG3 en Roewe 350 op gebouwd worden. En onder de motorkap ligt dan ook dezelfde 1.5 liter viercilinder met 109 pk al bij die auto’s. En gezien de voorliefde van Chinezen (en Europeanen) voor kleine SUV’s zou het zomaar kunnen dat deze auto in productie gaat. (via: auto.sohu.com)

MG MGB GT