Microsoft en WCC bouwen een nerd-Mustang

Auteur: , 35 Reacties

Wat als je een Mustang uit 2012 combineert met de carrosserie van een Mustang fastback uit '67? West Coast Customs (WCC) en Microsoft weten daar wel raad mee. Extravagante product placement na de klik.

West Coast Customs kent iedereen nog wel. Ooit vergaarde ze eeuwige roem met MTV’s Pimp My Ride en bombardeerde rapper Xzibit hiermee tot een internetmeme van buitengewone proporties. Recent werden ze door Microsoft ingeschakeld om ‘Project Detroit’ vorm te geven. Een oud jasje, vol met nieuwe techniek die de softwareboer graag onder de aandacht wil brengen.

De matzwarte ‘Stang is uitgerust met iets te veel blauwe lichtsnoeren, onder andere achter de grille en velgen, en een interieur dat ‘Microsoft’ ademt. De klokkenwinkel is namelijk vervangen door een touchscreen en boven het dashboardkastje is een tablet gemonteerd. Buiten de auto zijn een aantal Kinect-camera’s gemonteerd die hun beelden naar de aanraakschermen kunnen sturen.

De bijgeleverde Nokia Windows Phone komt met een aantal apps waarmee de auto kan worden bestuurd. Althans, zaken als de interieurverlichting en de klank van de claxon kunnen worden aangepast. Ook is de auto op afstand per smartphone te starten. Natuurlijk is de verplichte Xbox 360 aanwezig -we hebben het hier immers over WCC- en is de Mustang GT uitgerust met Ford Sync (een Microsoft-product, uiteraard).

Wat haalt Microsoft hieruit? Welnu, naast aandacht voor hun hard- en software is dit ook een mogelijkheid om open-source code aan ontwikkelaars beschikbaar te stellen. Die kunnen hiermee zelf apps voor ‘Project Detroit’ bouwen. Wellicht iets dat Microsoft in de toekomst vaker zal aanbieden. (via Gizmag)

Enfin, hieronder de combinatie van ruwe WCC-tuning in combinatie met het laatste elektronica- en softwaregedoe van Microsoft. Wat zou jij hiervan graag in je eigen auto terugzien?