MINI Cargo is de volgende nieuwe MINI-variant? [updated]

Auteur: , 28 Reacties

Waarom ook niet? De Coupé en de Roadster zijn inmiddels onthuld, dus is het hoog tijd om een nieuw smaakje MINI te introduceren. Het management heeft immers de wens om deze generatie maar liefst 10 varianten van de hippe vierwieler te maken. Next up: de Cargo, een bestelwagen-MINI met twee zitplaatsen.

De laatste jaren is het MINI-gamma behoorlijk uitgebreid, en eigenlijk alleen aan de bovenkant. Denk bijvoorbeeld aan de monsterlijk grote Countryman. In 2008 kwam het met de Clubman, en dat gaat ook de basis worden voor de Cargo. Logisch, want er zit een stukje extra lengte in, en dat is wel praktisch als je een bestelwagen wilt maken. Toch vraag ik me af voor wie de auto bedoeld is. Premium-pizzabezorgers?

Het nieuws komt van Auto, Motor & Sport, dat vrij vuistdiep in het BMW-concern zit. Zal wel kloppen dus. Als het goed is kunnen we in Genève kennis maken met de Cargo.

Volgens mij zit de wereld meer te wachten op een productieversie van de Rocketman, maar daar laat MINI ons nog even op wachten.

Plaatjes van de Cargo zijn er nog niet, dus tot die tijd schotelen we jullie een gallery voor van de MINI Cargo avant la lettre: het Life Ball-exemplaar van Agent Provocateur.

UPDATE 03-01-2012 – Theophilus Chin maakte alvast een impressie. Ziet u het verschil met de Clubman?